Boek onze soft skill training

Assertief handelen

Home » Alle soft skill trainingen » Training Assertief handelen

Training Assertief handelen

Wat doe je als de werkdag er bijna op zit, je nog van alles moet doen, en je collega langskomt om te vragen of je wat werk van hem kan overnemen? Hopelijk maak je een assertieve keuze en zeg je niet klakkeloos “ja”. Maar dat blijkt voor veel professionals nogal een uitdaging. Het is natuurlijk logisch dat je collegiaal wil zijn, maar dit moet natuurlijk niet ten koste gaan van je eigen werk.

Durf assertieve keuzes te maken voor meer productiviteit, betere prioriteiten en meer werkplezier

In deze incompany training leren we je alles over assertiviteit. Want assertiviteit is iets dat je prima aan kan leren. Het draait allemaal om het maken van bewuste keuzes, waarbij je jouw eigen belang altijd in het vizier houdt. Dat gaat je helpen in heet bewaken van je agenda, het verhogen van je output en het vergroten van je werkgeluk. Het is daarbij onder andere belangrijk om feedback te durven geven, grenzen te stellen en je mening te laten horen. Op die manier kan je in je kracht gaan staan en assertief zijn.

Willen jij en je collega’s ook werken aan soft skills op het gebied van assertiviteit? Dan is deze incompany training uitermate geschikt. Onder het kopje ‘inhoud’ vertellen we je wat je mag verwachten van het programma.

Inhoud van de training

Hieronder geven we een indicatie van de training. De definitieve inhoud wordt afgestemd op jullie behoeften.


 • Door reflectie maken we inzichtelijk wat de huidige stand van zaken is op het gebied van assertiviteit. Hoe assertief zijn jullie al? En waarin willen jullie je ontwikkelen?
 • Waarom is assertiviteit zo’n belangrijke soft skill op de werkvloer? We zoomen in op het belang van assertief durven zijn.
 • Er zijn verschillende assertiviteitsstijlen. Samen gaan we deze stijlen ontdekken. Zodat je voor jezelf kan bepalen welke stijl jouw voorkeur heeft.
 • We zoomen in op thema’s als feedback en feedforward geven, omgaan met kritiek, grenzen durven stellen en je mening durven geven.
 • We behandelen een breed scala aan communicatiestijlen die je helpen om assertiever te zijn. Je leert deze verschillende technieken in te zetten in situatie waarin je een assertieve keuze wil maken.
 • Je onderzoekt welke signalen jij afgeeft. Zowel verbaal als non-verbaal. Zijn die signalen assertief? Wat kan je doen om krachtiger en duidelijker over te komen?
 • We behandelen het belang van duidelijke afspraken maken. Want duidelijke afspraken maken assertiviteit veel simpeler. Maar hoe doe je dat precies?
Resultaten van de training

We gaan in deze training werken aan de volgende resultaten.


 • Je bent bekend met assertiviteit, alle zaken die daar invloed op hebben en wat je met assertief zijn kan bereiken.
 • Je leert over de verschillende assertiviteitsstijlen, welke stijl jouw voorkeur heeft en wanneer je welke stijl het beste kan inzetten.
 • Je leert hoe je feedback, feedforward en kritiek op een juiste manier geeft en ontvangt.
 • Je leert over de signalen die je verbaal en non-verbaal afgeeft en wat voor reactie die opwekken bij een ander.
 • Je weet hoe je duidelijke, meetbare afspraken maakt met een ander zodat je makkelijker assertieve keuzes kan maken.
 • Je ervaart meer zelfvertrouwen, kracht en skills om assertief te kunnen zijn in je werk en privéleven.
Over de trainer

We werken uitsluitend met gespecialiseerde trainers. Deze training wordt gegeven door:


Paola

Kenmerkend voor Paola is haar enthousiasme en professionaliteit bij het krachtiger maken van mensen en organisaties. Haar nuchtere, aardse kijk en gevoel voor humor komen daarbij goed van pas.

Om ‘het leren’ een boost te geven, werkt ze met principes uit het breinleren en breinleiderschap. Door het inzetten van bijbehorende werkvormen wordt ‘leren’ versneld. Bovendien wordt leren ‘leuker’! Het is een sport om zoveel mogelijk diepgang te bereiken, zodat resultaten en verbeteringen echt gefaciliteerd worden.

Paola is ervan overtuigd dat als een training aansluit bij de sfeer en cultuur van de organisatie; er pas echt maatwerk geleverd wordt.

Investering en proces

Hebben jullie andere behoeftes of een afwijkende groep deelnemers? We bespreken de mogelijkheden graag.


DuurInvesteringGroepsgrootte
4 uur€1.095,00 ex. btwMax. 15 (Meer in overleg)
7 uur€1.995,00 ex. btw Max. 15 (Meer in overleg)
2 * 4 uur€2.295,00 ex. btwMax. 15 (Meer in overleg)
3 * 4 uur€3.295,00 ex. btwMax. 15 (Meer in overleg)

Proces voor de training

Voor het slagen van de training is het belangrijk dat de inhoud zo goed mogelijk aansluit op jullie behoefte. Om de inhoud af te stemmen doorlopen we op voorhand een aantal belangrijke stappen:

 1. Ndat we je aanvraag hebben ontvangen plannen we een gesprek in. Dit kan digitaal of face to face zijn. Dat gesprek is ter kennismaking én om meer over de aanvraag te horen. Na het gesprek ontvang je van ons een vrijblijvende offerte.
 2. Gaan we samenwerken? Wat leuk! We sturen je dan een digitaal inventarisatieformulier toe, zodat we nog meer te weten komen over jullie situatie en behoeftes.
 3. Op basis van alle input stemmen we de inhoud van de training af op jullie wensen. Je ontvangt van ons een concept programma en alle facilitaire informatie. We nodigen je uit om hier feedback op te geven.
 4. Is het programma akkoord? Dan is het proces voorafgaand aan de training afgerond. Op de dag zelf is onze trainer ruim op tijd aanwezig om op te bouwen en voor te bereiden.
Werkwijze: actief leren

De werkwijze tijdens een training is essentieel voor het resultaat. Dit is hoe we te werk gaan:


Voor onze soft skill trainingen hebben we de actief leren-methode ontwikkelt. Daarmee kunnen we in korte tijd toewerken naar een hoog leerrendement.

Actief leren betekent dat de deelnemers in een training veelvuldig zélf aan de slag gaan met de materie. Onze trainers wisselen de nodige theorie daarom regelmatig af met interactieve praktijkonderdelen, zoals opdrachten, reflectie en oefeningen. Door deze manier van werken ontstaan er bij deelnemers razendsnel handvatten en inzichten, die zij vervolgens eenvoudig in hun werkleven kunnen inzetten.

Daarnaast wordt er afwisselend individueel, plenair of in subgroepen gewerkt. Dat houdt de interactie, de energie en het plezier continu op een hoog niveau. Zo wordt leren effectiever én leuker.

Offerte aanvragen

Vraag een vrijblijvende offerte aan. Je ontvangt hem binnen 48 uur in je mailbox.

Deze training in het kort

Duur: 4, 7 of 2 * 4 uur


Vanaf: €1.095,00 excl. btw


Groep: Max. 15 (meer in overleg)


Waar: Incompany, heel Nederland

Andere wensen of behoeftes?
We kunnen de training aanpassen.

Wil je samen met je collega’s aan jullie soft skills werken? Boek deze training!

Vraag via onderstaande knop een offerte aan voor deze training.
We zorgen dat de offerte binnen 48 uur in je mailbox zit.

Heb je nog vragen of wil je advies? Onze coördinatoren helpen je graag.

We hebben al 150+ klanten mogen helpen.. 😍
Zij beoordelen ons met een 8.8.

Dineke Philipse

Verenigingsmanager, CLC-Vecta

Wij boeken regelmatig soft skill trainingen voor onze leden. We werken daarvoor altijd samen met Soft Skill Trainer. Ze hebben een breed aanbod, hoge kwaliteit en goede prijsstelling.

Rian van Nuland

Medewerker HRM, Lavans

Soft Skill Trainer geeft nu al meer dan 2 jaar trainingen aan onze medewerkers. Ze communiceren altijd snel en duidelijk. Zowel voor als na de training. Dat vinden we heel prettig.

Michelle Oosthuyzen

Eigenaar, Stadsfruit

We hebben bij Soft Skill Trainer een training Complimenteren gevolgd. Onze medewerkers hebben daar ontzettend veel van op kunnen steken. Bedankt voor de leuke training!

Nancy Stevens

Teammanager, IvVW

Soft Skill Trainer faciliteert al lange tijd trainingen bij ons. Die samenwerking verloopt altijd prettig. Ze denken graag met je mee om samen de perfecte training te bedenken.

Maurits Schuijf

Founder, Shakes on Wheels

Wij zetten Soft Skill Trainer wel eens in voor onze klanten waarbij we catering verzorgen. We horen van die klanten altijd positieve geluiden als deze partij langs is geweest.

Robin van ’t Ruim

Manager, de Balie

Fijne service, snel contact en interessante trainingen. Zo zou ik onze prettige samenwerking met Soft Skill Trainer beschrijven. Bedankt tot dusver en op naar nog vele jaren!

8,6 waardering

Klanten waarderen ons met
een gemiddelde van 8,6.

150+ klanten

Onze klanten bevinden zich
verspreid door heel Nederland.

#1 trainers

We werken uitsluitend met
gespecialiseerde trainers.

Actief leren

Wij passen ‘actief leren’ toe voor
een optimaal leerrendement.

Peter Houtman

Coördinator

Heb je hulp nodig?

Hebben jij en je collega’s interesse in een van onze soft skill trainingen?
Als je contact met ons opneemt helpen we je graag.

  We zijn per mail bereikbaar op welkom@softskilltrainer.nl.
→  We zijn telefonisch bereikbaar op 030 – 227 0736.