Boek onze soft skill training

Moeilijke gesprekken voeren

Home » Alle soft skill trainingen » Training Moeilijke gesprekken voeren

Training Moeilijke gesprekken voeren

Iedere professional heeft wel eens moeilijke gesprekken te voeren. Een meeting waar je je standpunt nooit in kan brengen, een moeilijk gesprek met een klant of dat overleg met die collega die altijd zo dominant is. Je ontkomt niet aan gesprekken waar je gevoelsmatig niet goed uit de verf komt. In deze training leren we je skills en handvatten om deze gesprekken moeiteloos te kunnen voeren. Zodat je van zenuwachtig naar krachtig gaat.

Ga van zenuwachtig naar krachtig: versla de onzekerheid en zenuwen in moeilijke gesprekken

Zoals gezegd: uitdagende gesprekken zijn onvermijdelijk. Je kan dus maar beter leren hoe je deze effectief kan voeren. Want je wil jouw boodschap niet laten ondersneeuwen door onzekerheid en zenuwen. In deze training gaan we je leren hoe je effectief communiceert en invloed krijgt. Niet om je zin te krijgen, maar wel om goed uit de verf te komen en impact te kunnen maken. Zodat jij resultaat uit ieder gesprek kan halen.

Willen jij en je collega’s werken aan jullie soft skills tijdens moeilijke gesprekken? Dan is deze incompany training perfect voor jullie. Onder het kopje ‘Inhoud’ vertellen we je wat je mag verwachten van het programma.

Inhoud van de training

Hieronder geven we een indicatie van de training. De definitieve inhoud wordt afgestemd op jullie behoeften.


 • Moeilijke gesprekken worden vaak alleen maar complexer zodra je in een actie/reactie-modus komt. Wij vertellen je hoe je dit herkent en het kan vermijden of doorbreken.
 • We zoomen in op de rol van emoties. Want emoties komen vaak om de hoek kijken bij een moeilijk gesprek. Je wordt krachtiger als je dit kan herkennen en er adequaat mee kan omgaan.
 • We delen informatie over machtsgedrag. Ken je dat? Dat je een lastig gesprek voert waarin de ander de boventoon wil voeren? Met de juiste tools kan je dit bespreekbaar maken en de balans in het gesprek weer gelijk trekken.
 • We leren je hoe je een positieve stempel op het gesprek kan drukken door middel van verschillende communicatietechnieken. Er zijn verschillende stijlen die je kan toepassen. Wij laten je zien welke het beste voor jou werkt.
 • De training staat bol van de opdrachten, oefeningen en rollenspellen. Zodat je uitgebreid kan oefenen met het voeren van moeilijke gesprekken. Op die manier krijg je deze soft skill zo goed mogelijk onder de knie.
Resultaten van de training

We gaan in deze training werken aan de volgende resultaten.


 • Je achterhaalt wat voor jou moeilijke gesprekken zijn, waarom dat zo is en wat je daarin wil verbeteren.
 • Je vergaart kennis van alle factoren die invloed hebben op een moeilijk gesprek, en hoe jij daar het beste mee om kan gaan.
 • Je leert over zaken als emoties en machtsposities. Je ontdekt hoe je die zaken herkent en hoe je er adequaat mee omgaat.
 • Je bent in staat moeilijke gesprekken positief te beïnvloeden dankzij het toepassen van verschillende communicatietechnieken.
 • Je ervaart meer zelfvertrouwen, rust en een gevoel van competentie wanneer je een moeilijk gesprek voert.
 • Jouw impact in dit soort gesprekken wordt vergroot. Zo haal je uit ieder gesprek meer rendement.
Over de trainer

We werken uitsluitend met gespecialiseerde trainers. Deze training wordt gegeven door:


Paola

Kenmerkend voor Paola is haar enthousiasme en professionaliteit bij het krachtiger maken van mensen en organisaties. Haar nuchtere, aardse kijk en gevoel voor humor komen daarbij goed van pas.

Om ‘het leren’ een boost te geven, werkt ze met principes uit het breinleren en breinleiderschap. Door het inzetten van bijbehorende werkvormen wordt ‘leren’ versneld. Bovendien wordt leren ‘leuker’! Het is een sport om zoveel mogelijk diepgang te bereiken, zodat resultaten en verbeteringen echt gefaciliteerd worden.

Paola is ervan overtuigd dat als een training aansluit bij de sfeer en cultuur van de organisatie; er pas echt maatwerk geleverd wordt.

Investering en proces

Hebben jullie andere behoeftes of een afwijkende groep deelnemers? We bespreken de mogelijkheden graag.


DuurInvesteringGroepsgrootte
4 uur€1.095,00 ex. btwMax. 15 (Meer in overleg)
7 uur€1.995,00 ex. btw Max. 15 (Meer in overleg)
2 * 4 uur€2.295,00 ex. btwMax. 15 (Meer in overleg)
3 * 4 uur€3.295,00 ex. btwMax. 15 (Meer in overleg)

Proces voor de training

Voor het slagen van de training is het belangrijk dat de inhoud zo goed mogelijk aansluit op jullie behoefte. Om de inhoud af te stemmen doorlopen we op voorhand een aantal belangrijke stappen:

 1. Ndat we je aanvraag hebben ontvangen plannen we een gesprek in. Dit kan digitaal of face to face zijn. Dat gesprek is ter kennismaking én om meer over de aanvraag te horen. Na het gesprek ontvang je van ons een vrijblijvende offerte.
 2. Gaan we samenwerken? Wat leuk! We sturen je dan een digitaal inventarisatieformulier toe, zodat we nog meer te weten komen over jullie situatie en behoeftes.
 3. Op basis van alle input stemmen we de inhoud van de training af op jullie wensen. Je ontvangt van ons een concept programma en alle facilitaire informatie. We nodigen je uit om hier feedback op te geven.
 4. Is het programma akkoord? Dan is het proces voorafgaand aan de training afgerond. Op de dag zelf is onze trainer ruim op tijd aanwezig om op te bouwen en voor te bereiden.
Werkwijze: actief leren

De werkwijze tijdens een training is essentieel voor het resultaat. Dit is hoe we te werk gaan:


Voor onze soft skill trainingen hebben we de actief leren-methode ontwikkelt. Daarmee kunnen we in korte tijd toewerken naar een hoog leerrendement.

Actief leren betekent dat de deelnemers in een training veelvuldig zélf aan de slag gaan met de materie. Onze trainers wisselen de nodige theorie daarom regelmatig af met interactieve praktijkonderdelen, zoals opdrachten, reflectie en oefeningen. Door deze manier van werken ontstaan er bij deelnemers razendsnel handvatten en inzichten, die zij vervolgens eenvoudig in hun werkleven kunnen inzetten.

Daarnaast wordt er afwisselend individueel, plenair of in subgroepen gewerkt. Dat houdt de interactie, de energie en het plezier continu op een hoog niveau. Zo wordt leren effectiever én leuker.

Offerte aanvragen

Vraag een vrijblijvende offerte aan. Je ontvangt hem binnen 48 uur in je mailbox.

Deze training in het kort

Duur: 4, 7 of 2 * 4 uur


Vanaf: €1.095,00 excl. btw


Groep: Max. 15 (meer in overleg)


Waar: Incompany, heel Nederland

Andere wensen of behoeftes?
We kunnen de training aanpassen.

Wil je samen met je collega’s aan jullie soft skills werken? Boek deze training!

Vraag via onderstaande knop een offerte aan voor deze training.
We zorgen dat de offerte binnen 48 uur in je mailbox zit.

Heb je nog vragen of wil je advies? Onze coördinatoren helpen je graag.

We hebben al 150+ klanten mogen helpen.. 😍
Zij beoordelen ons met een 8.8.

Dineke Philipse

Verenigingsmanager, CLC-Vecta

Wij boeken regelmatig soft skill trainingen voor onze leden. We werken daarvoor altijd samen met Soft Skill Trainer. Ze hebben een breed aanbod, hoge kwaliteit en goede prijsstelling.

Rian van Nuland

Medewerker HRM, Lavans

Soft Skill Trainer geeft nu al meer dan 2 jaar trainingen aan onze medewerkers. Ze communiceren altijd snel en duidelijk. Zowel voor als na de training. Dat vinden we heel prettig.

Michelle Oosthuyzen

Eigenaar, Stadsfruit

We hebben bij Soft Skill Trainer een training Complimenteren gevolgd. Onze medewerkers hebben daar ontzettend veel van op kunnen steken. Bedankt voor de leuke training!

Nancy Stevens

Teammanager, IvVW

Soft Skill Trainer faciliteert al lange tijd trainingen bij ons. Die samenwerking verloopt altijd prettig. Ze denken graag met je mee om samen de perfecte training te bedenken.

Maurits Schuijf

Founder, Shakes on Wheels

Wij zetten Soft Skill Trainer wel eens in voor onze klanten waarbij we catering verzorgen. We horen van die klanten altijd positieve geluiden als deze partij langs is geweest.

Robin van ’t Ruim

Manager, de Balie

Fijne service, snel contact en interessante trainingen. Zo zou ik onze prettige samenwerking met Soft Skill Trainer beschrijven. Bedankt tot dusver en op naar nog vele jaren!

8,6 waardering

Klanten waarderen ons met
een gemiddelde van 8,6.

150+ klanten

Onze klanten bevinden zich
verspreid door heel Nederland.

#1 trainers

We werken uitsluitend met
gespecialiseerde trainers.

Actief leren

Wij passen ‘actief leren’ toe voor
een optimaal leerrendement.

Peter Houtman

Coördinator

Heb je hulp nodig?

Hebben jij en je collega’s interesse in een van onze soft skill trainingen?
Als je contact met ons opneemt helpen we je graag.

  We zijn per mail bereikbaar op welkom@softskilltrainer.nl.
→  We zijn telefonisch bereikbaar op 030 – 227 0736.