Boek onze soft skill training

Lichaamstaal inzetten

Home » Alle soft skill trainingen » Training Lichaamstaal inzetten

Training Lichaamstaal inzetten

Je hoort wel eens dat 93% van je boodschap wordt overgebracht door je non-verbale communicatie. Anderen zeggen weer dat het iets genuanceerder ligt. Maar duidelijk is dat lichaamstaal een erg grote rol speelt in hoe effectief je communiceert.

Met goede lichaamstaal op de werkvloer kan je een hoop winnen. Je boodschap wordt effectiever en krachtiger. Hij beklijft beter. Maar met matige lichaamstaal kan je ook een hoop verliezen. 

Met een goede lichaamshouding maak je jouw boodschap krachtiger en effectiever

Heb je wel eens bij een presentatie gezeten waar de spreker op zich een goed verhaal had, maar zijn lichaamstaal te wensen overliet? Je merkt dan meteen dat de boodschap minder goed overkomt. 

Een schoolvoorbeeld van hoe zonde het is wanneer iemand deze soft skill niet genoeg onder de knie heeft. Als de spreker dit wel had gedaan, was zijn boodschap vele malen beter onthouden. De impact ervan was vele malen groter geweest. Precies wat je wil als je communiceert. Want zo worden jouw presentaties, gesprekken en onderhandelingen stukken succesvoller.

Inhoud van de training

Hieronder geven we een indicatie van de training. De definitieve inhoud wordt afgestemd op jullie behoeften.


 • De meeste zijn wel bekend met lichaamstaal. Maar bijna niemand kent de details. We zoomen daarom eerst in op wat lichaamstaal is en hoe belangrijk het is in communicatie.
 • We behandelen het thema congruentie. Dat is de overeenstemming tussen je verbale en non-verbale boodschap. Want als spreker wil je dat die twee aspecten altijd congruent zijn.
 • Jullie gaan aan de slag met zelfreflectie. Hoe goed is jullie lichaamstaal al? Op welke momenten is er werk aan de winkel? En waar liggen de verbeterpunten precies?
 • We behandelen het thema ‘spiegelen’. Je ziet het vaak bij verliefde stellen. Leunt er een achterover in een stoel, dan doet de ander dat automatisch ook. Een krachtig fenomeen dat je in kan zetten.
 • In verschillende oefeningen, praktijkopdrachten en challenges dagen we je uit uitgebreid te oefenen op het verbeteren van jouw lichaamstaal.
Resultaten van de training

We gaan in deze training werken aan de volgende resultaten.


 • Je weet wat lichaamstaal is en welke impact het heeft op communicatie.
 • Je bent je bewust van de non-verbale signalen die jij verstuurt. En je weet wat die doen met degene die de boodschap ontvangt.
 • Je bent in staat om lichaamstaal effectief in te zetten om jouw boodschap krachtig over te brengen en te laten beklijven.
 • Je ervaart meer plezier, zelfvertrouwen en rendement uit presentaties, gesprekken en onderhandelingen.

 

Over de trainer

We werken uitsluitend met gespecialiseerde trainers. Deze training wordt gegeven door:


Paola

Kenmerkend voor Paola is haar enthousiasme en professionaliteit bij het krachtiger maken van mensen en organisaties. Haar nuchtere, aardse kijk en gevoel voor humor komen daarbij goed van pas.

Om ‘het leren’ een boost te geven, werkt ze met principes uit het breinleren en breinleiderschap. Door het inzetten van bijbehorende werkvormen wordt ‘leren’ versneld. Bovendien wordt leren ‘leuker’! Het is een sport om zoveel mogelijk diepgang te bereiken, zodat resultaten en verbeteringen echt gefaciliteerd worden.

Paola is ervan overtuigd dat als een training aansluit bij de sfeer en cultuur van de organisatie; er pas echt maatwerk geleverd wordt.

Investering en proces

Hebben jullie andere behoeftes of een afwijkende groep deelnemers? We bespreken de mogelijkheden graag.


DuurInvesteringGroepsgrootte
4 uur€1.095,00 ex. btwMax. 15 (Meer in overleg)
7 uur€1.995,00 ex. btw Max. 15 (Meer in overleg)
2 * 4 uur€2.295,00 ex. btwMax. 15 (Meer in overleg)
3 * 4 uur€3.295,00 ex. btwMax. 15 (Meer in overleg)

Proces voor de training

Voor het slagen van de training is het belangrijk dat de inhoud zo goed mogelijk aansluit op jullie behoefte. Om de inhoud af te stemmen doorlopen we op voorhand een aantal belangrijke stappen:

 1. Ndat we je aanvraag hebben ontvangen plannen we een gesprek in. Dit kan digitaal of face to face zijn. Dat gesprek is ter kennismaking én om meer over de aanvraag te horen. Na het gesprek ontvang je van ons een vrijblijvende offerte.
 2. Gaan we samenwerken? Wat leuk! We sturen je dan een digitaal inventarisatieformulier toe, zodat we nog meer te weten komen over jullie situatie en behoeftes.
 3. Op basis van alle input stemmen we de inhoud van de training af op jullie wensen. Je ontvangt van ons een concept programma en alle facilitaire informatie. We nodigen je uit om hier feedback op te geven.
 4. Is het programma akkoord? Dan is het proces voorafgaand aan de training afgerond. Op de dag zelf is onze trainer ruim op tijd aanwezig om op te bouwen en voor te bereiden.
Werkwijze: actief leren

De werkwijze tijdens een training is essentieel voor het resultaat. Dit is hoe we te werk gaan:


Voor onze soft skill trainingen hebben we de actief leren-methode ontwikkelt. Daarmee kunnen we in korte tijd toewerken naar een hoog leerrendement.

Actief leren betekent dat de deelnemers in een training veelvuldig zélf aan de slag gaan met de materie. Onze trainers wisselen de nodige theorie daarom regelmatig af met interactieve praktijkonderdelen, zoals opdrachten, reflectie en oefeningen. Door deze manier van werken ontstaan er bij deelnemers razendsnel handvatten en inzichten, die zij vervolgens eenvoudig in hun werkleven kunnen inzetten.

Daarnaast wordt er afwisselend individueel, plenair of in subgroepen gewerkt. Dat houdt de interactie, de energie en het plezier continu op een hoog niveau. Zo wordt leren effectiever én leuker.

Offerte aanvragen

Vraag een vrijblijvende offerte aan. Je ontvangt hem binnen 48 uur in je mailbox.

Deze training in het kort

Duur: 4, 7 of 2 * 4 uur


Vanaf: €1.095,00 excl. btw


Groep: Max. 15 (meer in overleg)


Waar: Incompany, heel Nederland

Andere wensen of behoeftes?
We kunnen de training aanpassen.

Wil je samen met je collega’s aan jullie soft skills werken? Boek deze training!

Vraag via onderstaande knop een offerte aan voor deze training.
We zorgen dat de offerte binnen 48 uur in je mailbox zit.

Heb je nog vragen of wil je advies? Onze coördinatoren helpen je graag.

We hebben al 150+ klanten mogen helpen.. 😍
Zij beoordelen ons met een 8.8.

Dineke Philipse

Verenigingsmanager, CLC-Vecta

Wij boeken regelmatig soft skill trainingen voor onze leden. We werken daarvoor altijd samen met Soft Skill Trainer. Ze hebben een breed aanbod, hoge kwaliteit en goede prijsstelling.

Rian van Nuland

Medewerker HRM, Lavans

Soft Skill Trainer geeft nu al meer dan 2 jaar trainingen aan onze medewerkers. Ze communiceren altijd snel en duidelijk. Zowel voor als na de training. Dat vinden we heel prettig.

Michelle Oosthuyzen

Eigenaar, Stadsfruit

We hebben bij Soft Skill Trainer een training Complimenteren gevolgd. Onze medewerkers hebben daar ontzettend veel van op kunnen steken. Bedankt voor de leuke training!

Nancy Stevens

Teammanager, IvVW

Soft Skill Trainer faciliteert al lange tijd trainingen bij ons. Die samenwerking verloopt altijd prettig. Ze denken graag met je mee om samen de perfecte training te bedenken.

Maurits Schuijf

Founder, Shakes on Wheels

Wij zetten Soft Skill Trainer wel eens in voor onze klanten waarbij we catering verzorgen. We horen van die klanten altijd positieve geluiden als deze partij langs is geweest.

Robin van ’t Ruim

Manager, de Balie

Fijne service, snel contact en interessante trainingen. Zo zou ik onze prettige samenwerking met Soft Skill Trainer beschrijven. Bedankt tot dusver en op naar nog vele jaren!

8,6 waardering

Klanten waarderen ons met
een gemiddelde van 8,6.

150+ klanten

Onze klanten bevinden zich
verspreid door heel Nederland.

#1 trainers

We werken uitsluitend met
gespecialiseerde trainers.

Actief leren

Wij passen ‘actief leren’ toe voor
een optimaal leerrendement.

Peter Houtman

Coördinator

Heb je hulp nodig?

Hebben jij en je collega’s interesse in een van onze soft skill trainingen?
Als je contact met ons opneemt helpen we je graag.

  We zijn per mail bereikbaar op welkom@softskilltrainer.nl.
→  We zijn telefonisch bereikbaar op 030 – 227 0736.