Boek onze soft skill training

Feedback geven en ontvangen

Home » Alle soft skill trainingen » Training Feedback geven en ontvangen

Training Feedback geven en ontvangen

Op het werk ben je vrijwel dagelijks bezig met feedback geven en ontvangen. Sterker nog: het is bijna onmogelijk om goed samen te werken zonder deze soft skill te beheersen. Zo nu en dan moet je elkaar aan kunnen geven wat goed of minder goed is gegaan. Zodat jij en je collega’s daar weer van kunnen leren. Maar de manier waarop je die feedback geeft (en ontvangt) is van grote invloed op de effectiviteit van de boodschap. En op de relatie tussen de gever en ontvanger.

Door goede feedback te geven presteert iedereen beter en werken jullie fijner samen

Sommige werknemers hebben moeite met deze soft skill. Ze zijn angstig om feedback te geven omdat ze bang zijn dat het de relatie schaadt. Maar wist je dat je door goede feedback te geven die relatie juist kan versterken? Dat gaan we je leren!

Na deze incompany training ben je niet meer bang om mensen aan te spreken op hun werk, houding en gedrag. Je gaat het juist zien als momenten waarop je anderen kan helpen. Om zichzelf te verbeteren en effectiever te werken. Of natuurlijk om positieve feedback uit te delen wanneer je iemand een pluim wil geven voor zijn of haar werk. Zo schep je hele hechte, waardevolle banden met collega’s.

Hopelijk ben je inmiddels overtuigd van het belang van deze soft skill. De juiste manier en technieken leren we je in deze training. Ben je benieuwd naar de inhoud? Lees dan snel verder.

Inhoud van de training

Hieronder geven we een indicatie van de training. De definitieve inhoud wordt afgestemd op jullie behoeften.


 • Middels reflectie maken we de huidige stand van zaken inzichtelijk. Hoe goed en frequent wordt er op dit moment al feedback gegeven?
 • We zoomen in op het belang van feedback geven. We maken inzichtelijk waarom deze soft skill zo essentieel is op de werkvloer.
 • Feedback, advies en kritiek. Drie verschillende communicatievormen die op het eerste oog veel op elkaar lijken. We gaan aan de slag met de verschillen tussen deze vormen.
 • Feedback geef je op concreet, waarneembaar gedrag. Maar de grens tussen een waarneming en een interpretatie is een dunne. In verschillende opdrachten ervaar je dit en leer je wat het juiste is.
 • We gaan aan de slag met de correcte, effectieve manier van feedback geven. We wisselen theorie en praktijk veelvuldig af, zodat jij en je collega’s direct kunnen oefenen.
 • Naast feedback geven gaan we ook oefenen met feedback ontvangen. Want dat is voor veel mensen een net zo grote uitdaging. We leren je hoe je dit het beste kan doen.
Resultaten van de training

We gaan in deze training werken aan de volgende resultaten.


 • Je leert over goede (en slechte) feedback en waarom deze soft skill zo belangrijk is voor een optimale samenwerking en hechte onderlinge banden.
 • Je leert over de verschillende soorten feedback en alle verschillende feedbacktechnieken.
 • Je leert over het verschil tussen waarnemen en interpreteren. En je ervaart waarom dat verschil zo ontzettend belangrijk is.
 • Naast feedback geven ontdek je ook hoe je feedback moet ontvángen. Zodat jij en je collega’s het optimale uit feedback halen.
 • Jij en je collega’s ervaren dankzij deze training een betere verstandhouding, betere individuele prestaties, betere teamprestaties en een fijnere dynamiek.
Over de trainer

We werken uitsluitend met gespecialiseerde trainers. Deze training wordt gegeven door:


Paola

Kenmerkend voor Paola is haar enthousiasme en professionaliteit bij het krachtiger maken van mensen en organisaties. Haar nuchtere, aardse kijk en gevoel voor humor komen daarbij goed van pas.

Om ‘het leren’ een boost te geven, werkt ze met principes uit het breinleren en breinleiderschap. Door het inzetten van bijbehorende werkvormen wordt ‘leren’ versneld. Bovendien wordt leren ‘leuker’! Het is een sport om zoveel mogelijk diepgang te bereiken, zodat resultaten en verbeteringen echt gefaciliteerd worden.

Paola is ervan overtuigd dat als een training aansluit bij de sfeer en cultuur van de organisatie; er pas echt maatwerk geleverd wordt.

Investering en proces

Hebben jullie andere behoeftes of een afwijkende groep deelnemers? We bespreken de mogelijkheden graag.


DuurInvesteringGroepsgrootte
4 uur€1.095,00 ex. btwMax. 15 (groter in overleg)
7 uur€1.895,00 ex. btw Max. 15 (groter in overleg)
2 * 4 uur€2.095,00 ex. btwMax. 15 (groter in overleg)
3 * 4 uur€2.995,00 ex. btwMax. 15 (groter in overleg)

Proces voor de training

Voor het slagen van de training is het belangrijk dat de inhoud zo goed mogelijk aansluit op jullie behoefte. Om de inhoud af te stemmen doorlopen we op voorhand een aantal belangrijke stappen:

 1. Ndat we je aanvraag hebben ontvangen plannen we een gesprek in. Dit kan digitaal of face to face zijn. Dat gesprek is ter kennismaking én om meer over de aanvraag te horen. Na het gesprek ontvang je van ons een vrijblijvende offerte.
 2. Gaan we samenwerken? Wat leuk! We sturen je dan een digitaal inventarisatieformulier toe, zodat we nog meer te weten komen over jullie situatie en behoeftes.
 3. Op basis van alle input stemmen we de inhoud van de training af op jullie wensen. Je ontvangt van ons een concept programma en alle facilitaire informatie. We nodigen je uit om hier feedback op te geven.
 4. Is het programma akkoord? Dan is het proces voorafgaand aan de training afgerond. Op de dag zelf is onze trainer ruim op tijd aanwezig om op te bouwen en voor te bereiden.
Werkwijze: actief leren

De werkwijze tijdens een training is essentieel voor het resultaat. Dit is hoe we te werk gaan:


Voor onze soft skill trainingen hebben we de actief leren-methode ontwikkelt. Daarmee kunnen we in korte tijd toewerken naar een hoog leerrendement.

Actief leren betekent dat de deelnemers in een training veelvuldig zélf aan de slag gaan met de materie. Onze trainers wisselen de nodige theorie daarom regelmatig af met interactieve praktijkonderdelen, zoals opdrachten, reflectie en oefeningen. Door deze manier van werken ontstaan er bij deelnemers razendsnel handvatten en inzichten, die zij vervolgens eenvoudig in hun werkleven kunnen inzetten.

Daarnaast wordt er afwisselend individueel, plenair of in subgroepen gewerkt. Dat houdt de interactie, de energie en het plezier continu op een hoog niveau. Zo wordt leren effectiever én leuker.

Offerte aanvragen

Vraag een vrijblijvende offerte aan. Je ontvangt hem binnen 48 uur in je mailbox.

Deze training in het kort

Duur: 4, 7 of 2 * 4 uur


Vanaf: €1.095,00 excl. btw


Groep: Max. 15 (meer in overleg)


Waar: Incompany, heel Nederland

Andere wensen of behoeftes?
We kunnen de training aanpassen.

Wil je samen met je collega’s aan jullie soft skills werken? Boek deze training!

Vraag via onderstaande knop een offerte aan voor deze training.
We zorgen dat de offerte binnen 48 uur in je mailbox zit.

Heb je nog vragen of wil je advies? Onze coördinatoren helpen je graag.

We hebben al 150+ klanten mogen helpen.. 😍
Zij beoordelen ons met een 8.8.

Dineke Philipse

Verenigingsmanager, CLC-Vecta

Wij boeken regelmatig soft skill trainingen voor onze leden. We werken daarvoor altijd samen met Soft Skill Trainer. Ze hebben een breed aanbod, hoge kwaliteit en goede prijsstelling.

Rian van Nuland

Medewerker HRM, Lavans

Soft Skill Trainer geeft nu al meer dan 2 jaar trainingen aan onze medewerkers. Ze communiceren altijd snel en duidelijk. Zowel voor als na de training. Dat vinden we heel prettig.

Michelle Oosthuyzen

Eigenaar, Stadsfruit

We hebben bij Soft Skill Trainer een training Complimenteren gevolgd. Onze medewerkers hebben daar ontzettend veel van op kunnen steken. Bedankt voor de leuke training!

Nancy Stevens

Teammanager, IvVW

Soft Skill Trainer faciliteert al lange tijd trainingen bij ons. Die samenwerking verloopt altijd prettig. Ze denken graag met je mee om samen de perfecte training te bedenken.

Maurits Schuijf

Founder, Shakes on Wheels

Wij zetten Soft Skill Trainer wel eens in voor onze klanten waarbij we catering verzorgen. We horen van die klanten altijd positieve geluiden als deze partij langs is geweest.

Robin van ’t Ruim

Manager, de Balie

Fijne service, snel contact en interessante trainingen. Zo zou ik onze prettige samenwerking met Soft Skill Trainer beschrijven. Bedankt tot dusver en op naar nog vele jaren!

8,6 waardering

Klanten waarderen ons met
een gemiddelde van 8,6.

150+ klanten

Onze klanten bevinden zich
verspreid door heel Nederland.

#1 trainers

We werken uitsluitend met
gespecialiseerde trainers.

Actief leren

Wij passen ‘actief leren’ toe voor
een optimaal leerrendement.

Peter Houtman

Coördinator

Heb je hulp nodig?

Hebben jij en je collega’s interesse in een van onze soft skill trainingen?
Als je contact met ons opneemt helpen we je graag.

  We zijn per mail bereikbaar op welkom@softskilltrainer.nl.
→  We zijn telefonisch bereikbaar op 030 – 227 0736.