Boek onze soft skill training

Zakelijk tekenen

Home » Alle soft skill trainingen » Training Zakelijk tekenen

Training Zakelijk tekenen

Zakelijk tekenen: het is een waardevolle en veelgevraagde skill op de werkvloer. Beeldmateriaal neemt binnen steeds meer organisaties een vaste plek in en dat is ook niet zo gek. Want het visualiseren van je boodschap zorgt ervoor dat je collega’s jouw idee of concept beter en sneller begrijpen en de boodschap goed onthouden. Beelden blijven nu eenmaal vaak beter hangen dan woorden. Zakelijk tekenen is daarom een onmisbare communicatietool tijdens brainstormsessies, overleg met klanten, vergaderingen en presentaties. Ben jij er klaar voor om helder en effectief jouw boodschap over te brengen?

Soft skill training Zakelijk tekenen: ontdek hoe het gebruik van beeld voor effectievere communicatie en een positieve werksfeer zorgt

De soft skill training Zakelijk tekenen draait om de kracht van visualiseren. In de training komt aan bod wat de theorie hierachter is. Daarna gaan we oefenen met zakelijk tekenen waarbij we ons specifiek richten op jouw eigen werkpraktijk. Je krijgt alle vaardigheden onder de knie om binnen een mum van tijd krachtige visualisaties te maken. Ook leer je hoe je de tekeningen inzet om jouw boodschap duidelijk over te brengen. Je zal merken dat daardoor vergaderingen of klantgesprekken niet alleen efficiënter verlopen, maar ook productiever en plezieriger zijn. Wij zouden zeggen: tekenen maar!

Hebben jij en je collega’s zin om in een gezellige sessie je te verdiepen in zakelijk tekenen? Dan is deze incompany training de juiste keuze. Onder het kopje ‘Inhoud’ lees je wat er allemaal aan bod komt.

Inhoud van de training

Hieronder geven we een indicatie van de training. De definitieve inhoud wordt afgestemd op jullie behoeften.


 • We duiken in de theorie: wat is zakelijk tekenen, hoe werkt het en waarom levert het op de werkvloer zo veel op?
 • We identificeren situaties en settings waarin zakelijk tekenen een waardevolle rol kan spelen.
 • Mocht je denken dat je niet goed kan tekenen, dan brengen we daar verandering in. Jij en je collega’s gaan werken aan jullie zelfvertrouwen zodat jullie visualisaties beter uit de verf komen.
 • Je gaat het tekenen van basisvormen, mensen en emoties oefenen. Iedereen geeft elkaar feedback, zodat je snel de techniek aanleert.
 • We reiken je concrete handvatten aan om jouw tekeningen nog meer te laten spreken.
 • We doen verschillende opdrachten, spellen en presentaties om het zakelijk tekenen in de praktijk te brengen. Daarbij komt ook de nodige reflectie om de hoek kijken.
Resultaten van de training

We gaan in deze training werken aan de volgende resultaten.


 • Je weet waarom zakelijk tekenen op de werkvloer zo belangrijk is en welke voordelen het oplevert.
 • Je komt erachter welke tekeningen wanneer waardevol zijn en waarom je in welke situatie visualisaties moet inzetten.
 • Je kan snel en effectief visualisaties creëren die jouw gewenste boodschap helder overbrengen.
 • Je leert niet alleen om zakelijk te tekenen, maar je verhoogt ook de teamspirit door je samen te verdiepen in de kracht van visualisatie.
Investering en proces

Hebben jullie andere behoeftes of een afwijkende groep deelnemers? We bespreken de mogelijkheden graag.


DuurInvesteringGroepsgrootte
4 uur€1.095,00 ex. btwMax. 15 (Meer in overleg)
7 uur€1.995,00 ex. btw Max. 15 (Meer in overleg)
2 * 4 uur€2.295,00 ex. btwMax. 15 (Meer in overleg)
3 * 4 uur€3.295,00 ex. btwMax. 15 (Meer in overleg)

Proces voor de training

Voor het slagen van de training is het belangrijk dat de inhoud zo goed mogelijk aansluit op jullie behoefte. Om de inhoud af te stemmen doorlopen we op voorhand een aantal belangrijke stappen:

 1. Ndat we je aanvraag hebben ontvangen plannen we een gesprek in. Dit kan digitaal of face to face zijn. Dat gesprek is ter kennismaking én om meer over de aanvraag te horen. Na het gesprek ontvang je van ons een vrijblijvende offerte.
 2. Gaan we samenwerken? Wat leuk! We sturen je dan een digitaal inventarisatieformulier toe, zodat we nog meer te weten komen over jullie situatie en behoeftes.
 3. Op basis van alle input stemmen we de inhoud van de training af op jullie wensen. Je ontvangt van ons een concept programma en alle facilitaire informatie. We nodigen je uit om hier feedback op te geven.
 4. Is het programma akkoord? Dan is het proces voorafgaand aan de training afgerond. Op de dag zelf is onze trainer ruim op tijd aanwezig om op te bouwen en voor te bereiden.
Werkwijze: actief leren

De werkwijze tijdens een training is essentieel voor het resultaat. Dit is hoe we te werk gaan:


Voor onze soft skill trainingen hebben we de actief leren-methode ontwikkelt. Daarmee kunnen we in korte tijd toewerken naar een hoog leerrendement.

Actief leren betekent dat de deelnemers in een training veelvuldig zélf aan de slag gaan met de materie. Onze trainers wisselen de nodige theorie daarom regelmatig af met interactieve praktijkonderdelen, zoals opdrachten, reflectie en oefeningen. Door deze manier van werken ontstaan er bij deelnemers razendsnel handvatten en inzichten, die zij vervolgens eenvoudig in hun werkleven kunnen inzetten.

Daarnaast wordt er afwisselend individueel, plenair of in subgroepen gewerkt. Dat houdt de interactie, de energie en het plezier continu op een hoog niveau. Zo wordt leren effectiever én leuker.

Offerte aanvragen

Vraag een vrijblijvende offerte aan. Je ontvangt hem binnen 48 uur in je mailbox.

Deze training in het kort

Duur: 4, 7 of 2 * 4 uur


Vanaf: €1.095,00 excl. btw


Groep: Max. 15 (meer in overleg)


Waar: Incompany, heel Nederland

Andere wensen of behoeftes?
We kunnen de training aanpassen.

Wil je samen met je collega’s aan jullie soft skills werken? Boek deze training!

Vraag via onderstaande knop een offerte aan voor deze training.
We zorgen dat de offerte binnen 48 uur in je mailbox zit.

Heb je nog vragen of wil je advies? Onze coördinatoren helpen je graag.

We hebben al 150+ klanten mogen helpen.. 😍
Zij beoordelen ons met een 8.8.

Dineke Philipse

Verenigingsmanager, CLC-Vecta

Wij boeken regelmatig soft skill trainingen voor onze leden. We werken daarvoor altijd samen met Soft Skill Trainer. Ze hebben een breed aanbod, hoge kwaliteit en goede prijsstelling.

Rian van Nuland

Medewerker HRM, Lavans

Soft Skill Trainer geeft nu al meer dan 2 jaar trainingen aan onze medewerkers. Ze communiceren altijd snel en duidelijk. Zowel voor als na de training. Dat vinden we heel prettig.

Michelle Oosthuyzen

Eigenaar, Stadsfruit

We hebben bij Soft Skill Trainer een training Complimenteren gevolgd. Onze medewerkers hebben daar ontzettend veel van op kunnen steken. Bedankt voor de leuke training!

Nancy Stevens

Teammanager, IvVW

Soft Skill Trainer faciliteert al lange tijd trainingen bij ons. Die samenwerking verloopt altijd prettig. Ze denken graag met je mee om samen de perfecte training te bedenken.

Maurits Schuijf

Founder, Shakes on Wheels

Wij zetten Soft Skill Trainer wel eens in voor onze klanten waarbij we catering verzorgen. We horen van die klanten altijd positieve geluiden als deze partij langs is geweest.

Robin van ’t Ruim

Manager, de Balie

Fijne service, snel contact en interessante trainingen. Zo zou ik onze prettige samenwerking met Soft Skill Trainer beschrijven. Bedankt tot dusver en op naar nog vele jaren!

8,6 waardering

Klanten waarderen ons met
een gemiddelde van 8,6.

150+ klanten

Onze klanten bevinden zich
verspreid door heel Nederland.

#1 trainers

We werken uitsluitend met
gespecialiseerde trainers.

Actief leren

Wij passen ‘actief leren’ toe voor
een optimaal leerrendement.

Peter Houtman

Coördinator

Heb je hulp nodig?

Hebben jij en je collega’s interesse in een van onze soft skill trainingen?
Als je contact met ons opneemt helpen we je graag.

  We zijn per mail bereikbaar op welkom@softskilltrainer.nl.
→  We zijn telefonisch bereikbaar op 030 – 227 0736.