Boek onze soft skill training

Design thinking

Home » Alle soft skill trainingen » Training Design thinking

Training Design thinking

Elke werkdag word je weer geconfronteerd met nieuwe uitdagingen en complexe vraagstukken. Soms kan het dan gebeuren dat jij en je collega’s er niet uitkomen. Dat is enorm vervelend, omdat je daardoor je werkplezier en zelfvertrouwen kunt verliezen. En daarnaast is het weinig productief. Gelukkig is er een methode die jou kan helpen bij het oplossen van deze complexe zaken: Design thinking. Deze techniek draait erom dat je op een andere, creatieve manier leert denken. Door de combinatie van creativiteit, innovatievermogen en oplossingsgerichtheid kom je snel en effectief tot heldere inzichten.

Soft skill training Design Thinking: stapsgewijs anders denken om tot creatieve, vernieuwende oplossingen en innovaties te komen 

In deze soft skill training staat anders leren denken centraal, zodat het jou lukt om op een praktische en creatieve wijze vraagstukken op te lossen en met zelfvertrouwen innovatieve ideeën te bedenken. Om dit oplossingsgerichte denkproces in de vingers te krijgen, duik je eerst in het gedachtegoed en de theorie van Design thinking. Je leert daarnaast verschillende technieken die je kunt hanteren. Je gaat daar tijdens deze training al direct actief mee aan de slag. Wanneer jij je een dag in Design thinking onderdompelt, ga je merken dat je op de werkvloer tot effectieve en haalbare oplossingen komt. Je werkplezier neemt toe en belangrijker nog: je productiviteit neemt een vlucht.

Willen jij en je collega’s ook leren om anders te denken? Dan is deze training Design thinking een aanrader. Onder het kopje ‘Inhoud’ vertellen we je meer over deze sessie.

Inhoud van de training

Hieronder geven we een indicatie van de training. De definitieve inhoud wordt afgestemd op jullie behoeften.


 • Je vergroot je kennis over Design thinking. Je ontdekt hoe deze methode werkt en waarom design thinking waardevol voor je is.
 • We behandelen stap voor stap de principes achter Design thinking. Om welke principes gaat het en wat kan je ermee?
 • Je leert wat de rol van creativiteit en oplossingsgerichtheid is bij het toepassen van Design thinking.
 • Je krijgt verschillende technieken onder de knie, zodat jij voortaan op een effectieve en creatieve manier problemen aanvliegt.
 • Tijdens het oefenen staan casussen uit jullie dagelijkse praktijk in het middelpunt. Op die manier kun je op de werkvloer direct van Design thinking gebruik maken en ervaar je sneller hoe waardevol het is.
 • We bepalen samen hoe jij en je collega’s Design thinking gaan toepassen in de dagelijkse werkpraktijk.
Resultaten van de training

We gaan in deze training werken aan de volgende resultaten.


 • Je kent het gedachtengoed en de principes van Design thinking en weet wanneer je deze methode kunt inzetten.
 • Je ontdekt de kracht van creativiteit en oplossingsgerichtheid in relatie tot deze nieuwe manier van denken.
 • Je brengt de technieken van Design thinking in de praktijk, zodat je ze voortaan zelfstandig kunt toepassen.
 • Het lukt jou om anders naar situaties en uitdagingen te kijken, waardoor je haalbare oplossingen en innovaties verzint.
 • Door de inzet van Design thinking gaan je prestaties vooruit, haal je meer plezier uit je werk en voel je meer verbinding met je collega’s door samen zelfs de lastigste vraagstukken op te lossen.
Investering en proces

Hebben jullie andere behoeftes of een afwijkende groep deelnemers? We bespreken de mogelijkheden graag.


DuurInvesteringGroepsgrootte
4 uur€1.095,00 ex. btwMax. 15 (Meer in overleg)
7 uur€1.995,00 ex. btw Max. 15 (Meer in overleg)
2 * 4 uur€2.295,00 ex. btwMax. 15 (Meer in overleg)
3 * 4 uur€3.295,00 ex. btwMax. 15 (Meer in overleg)

Proces voor de training

Voor het slagen van de training is het belangrijk dat de inhoud zo goed mogelijk aansluit op jullie behoefte. Om de inhoud af te stemmen doorlopen we op voorhand een aantal belangrijke stappen:

 1. Ndat we je aanvraag hebben ontvangen plannen we een gesprek in. Dit kan digitaal of face to face zijn. Dat gesprek is ter kennismaking én om meer over de aanvraag te horen. Na het gesprek ontvang je van ons een vrijblijvende offerte.
 2. Gaan we samenwerken? Wat leuk! We sturen je dan een digitaal inventarisatieformulier toe, zodat we nog meer te weten komen over jullie situatie en behoeftes.
 3. Op basis van alle input stemmen we de inhoud van de training af op jullie wensen. Je ontvangt van ons een concept programma en alle facilitaire informatie. We nodigen je uit om hier feedback op te geven.
 4. Is het programma akkoord? Dan is het proces voorafgaand aan de training afgerond. Op de dag zelf is onze trainer ruim op tijd aanwezig om op te bouwen en voor te bereiden.
Werkwijze: actief leren

De werkwijze tijdens een training is essentieel voor het resultaat. Dit is hoe we te werk gaan:


Voor onze soft skill trainingen hebben we de actief leren-methode ontwikkelt. Daarmee kunnen we in korte tijd toewerken naar een hoog leerrendement.

Actief leren betekent dat de deelnemers in een training veelvuldig zélf aan de slag gaan met de materie. Onze trainers wisselen de nodige theorie daarom regelmatig af met interactieve praktijkonderdelen, zoals opdrachten, reflectie en oefeningen. Door deze manier van werken ontstaan er bij deelnemers razendsnel handvatten en inzichten, die zij vervolgens eenvoudig in hun werkleven kunnen inzetten.

Daarnaast wordt er afwisselend individueel, plenair of in subgroepen gewerkt. Dat houdt de interactie, de energie en het plezier continu op een hoog niveau. Zo wordt leren effectiever én leuker.

Offerte aanvragen

Vraag een vrijblijvende offerte aan. Je ontvangt hem binnen 48 uur in je mailbox.

Deze training in het kort

Duur: 4, 7 of 2 * 4 uur


Vanaf: €1.095,00 excl. btw


Groep: Max. 15 (meer in overleg)


Waar: Incompany, heel Nederland

Andere wensen of behoeftes?
We kunnen de training aanpassen.

Wil je samen met je collega’s aan jullie soft skills werken? Boek deze training!

Vraag via onderstaande knop een offerte aan voor deze training.
We zorgen dat de offerte binnen 48 uur in je mailbox zit.

Heb je nog vragen of wil je advies? Onze coördinatoren helpen je graag.

We hebben al 150+ klanten mogen helpen.. 😍
Zij beoordelen ons met een 8.8.

Dineke Philipse

Verenigingsmanager, CLC-Vecta

Wij boeken regelmatig soft skill trainingen voor onze leden. We werken daarvoor altijd samen met Soft Skill Trainer. Ze hebben een breed aanbod, hoge kwaliteit en goede prijsstelling.

Rian van Nuland

Medewerker HRM, Lavans

Soft Skill Trainer geeft nu al meer dan 2 jaar trainingen aan onze medewerkers. Ze communiceren altijd snel en duidelijk. Zowel voor als na de training. Dat vinden we heel prettig.

Michelle Oosthuyzen

Eigenaar, Stadsfruit

We hebben bij Soft Skill Trainer een training Complimenteren gevolgd. Onze medewerkers hebben daar ontzettend veel van op kunnen steken. Bedankt voor de leuke training!

Nancy Stevens

Teammanager, IvVW

Soft Skill Trainer faciliteert al lange tijd trainingen bij ons. Die samenwerking verloopt altijd prettig. Ze denken graag met je mee om samen de perfecte training te bedenken.

Maurits Schuijf

Founder, Shakes on Wheels

Wij zetten Soft Skill Trainer wel eens in voor onze klanten waarbij we catering verzorgen. We horen van die klanten altijd positieve geluiden als deze partij langs is geweest.

Robin van ’t Ruim

Manager, de Balie

Fijne service, snel contact en interessante trainingen. Zo zou ik onze prettige samenwerking met Soft Skill Trainer beschrijven. Bedankt tot dusver en op naar nog vele jaren!

8,6 waardering

Klanten waarderen ons met
een gemiddelde van 8,6.

150+ klanten

Onze klanten bevinden zich
verspreid door heel Nederland.

#1 trainers

We werken uitsluitend met
gespecialiseerde trainers.

Actief leren

Wij passen ‘actief leren’ toe voor
een optimaal leerrendement.

Peter Houtman

Coördinator

Heb je hulp nodig?

Hebben jij en je collega’s interesse in een van onze soft skill trainingen?
Als je contact met ons opneemt helpen we je graag.

  We zijn per mail bereikbaar op welkom@softskilltrainer.nl.
→  We zijn telefonisch bereikbaar op 030 – 227 0736.