Chat with us, powered by LiveChat

Boek onze soft skill training

Oplossingsgericht werken

Home » Alle soft skill trainingen » Training Oplossingsgericht werken

Training Oplossingsgericht werken

Uitdagingen en problemen. Iedere professional wordt er dagelijks mee geconfronteerd. En zolang dit in gezonde mate is, maakt dit het werk vaak juist ook leuk en uitdagend. Maar voor sommige werknemers voelen uitdagingen aan als enorme obstakels. Ze raken gefrustreerd of de problemen verlammen ze. Het is dan waardevol om soft skills op het gebied van oplossingsgericht werken te ontwikkelen. Zodat je effectief en adequaat met problemen en uitdagingen om kan gaan.

Soft skill training over oplossingsgericht werken: Oplossingsgericht werken resulteert in betere prestaties, een hogere motivatie en een beter humeur

In deze incompany training gaan we je leren om anders te denken en doen. Door problemen anders op te gaan lossen dan vanuit de mindset die je ooit geleerd hebt. Het mooie aan problemen en uitdagingen: er is altijd een oplossing voor. Door problemen te analyseren en in kaart te brengen vindt je veel makkelijker oplossingen. Dat verbetert jouw prestaties, werkt motiverend en heeft een positieve impact op jouw humeur. Je zal daarmee dus effectiever worden als professional, en blijer als mens.

Willen jij en je collega’s ook oplossingsgericht leren werken? Dan is deze training perfect. Onder het kopje ‘inhoud’ vertellen we je precies wat er aan bod komt.

Inhoud van de training

Hieronder geven we een indicatie van de training. De definitieve inhoud wordt afgestemd op jullie behoeften.


 • We zoomen in op het verzamelen van relevante informatie. Want zulke informatie gaat jou helpen bij het oplossen van problemen en uitdagingen
 • We behandelen het in kaart brengen en analyseren, zodat een duidelijk beeld van het probleem ontstaat.
 • We leren je hoe je bepaalde verbanden in problemen kan ontdekken, of die verbanden van belang zijn en hoe je die verbanden positief kan beïnvloeden.
 • We delen met je hoe je verschillende oplossingen voor problemen kan uitwerken, en zelf kan inschatten welke oplossing de beste keuze is.
 • Je gaat aan de slag met het adequaat en effectief oplossen van allerlei soorten problemen en uitdagingen. Zodat je skills hebt om dit in de toekomst zelf toe te kunnen passen.
 • De training staat bol van de praktijkopdrachten, oefeningen en rollenspellen, zodat de theorie direct in de praktijk kan worden toegepast.

Naast deze onderwerpen heeft de training een aantal vaste blokken, zoals een plenaire opening, veel voor praktijkoefeningen, een Q&A en een afsluiting. Daartussen zijn er voldoende pauzes.

Resultaten van de training

We gaan in deze training werken aan de volgende resultaten.


 • Je bent bekend met het verzamelen van informatie, het in kaart brengen en analyseren van die informatie zodat je een helder beeld van het probleem kan vormen.
 • Je bent in staat om verbanden in problemen te ontdekken en om die verbanden naar jouw hand te kunnen zetten.
 • Je weet hoe je oplossingen voor problemen kan uitwerken en zelfstandig keuzes kan maken in de beste oplossing voor een specifiek probleem.
 • Je hebt handvatten om problemen en uitdagingen in de praktijk effectief op te kunnen lossen.
 • Je ervaart in de toekomst meer rust, overzicht en kracht wanneer je geconfronteerd wordt met een uitdaging. Je bent in staat deze adequaat op te lossen.
Investering en proces

Hebben jullie andere behoeftes of een afwijkende groep deelnemers? We bespreken de mogelijkheden graag.


DuurInvesteringGroepsgrootte
4 uur€1.095,00 ex. btwMax. 15 (Meer in overleg)
7 uur€1.995,00 ex. btw Max. 15 (Meer in overleg)
2 x 4 uur€2.295,00 ex. btwMax. 15 (Meer in overleg)
3 x 4 uur€3.295,00 ex. btwMax. 15 (Meer in overleg)

Proces voor de training

Voor het slagen van de training is het belangrijk dat de inhoud zo goed mogelijk aansluit op jullie behoefte. Om de inhoud af te stemmen doorlopen we op voorhand een aantal belangrijke stappen:

 1. Ndat we je aanvraag hebben ontvangen plannen we een gesprek in. Dit kan digitaal of face to face zijn. Dat gesprek is ter kennismaking én om meer over de aanvraag te horen. Na het gesprek ontvang je van ons een vrijblijvende offerte.
 2. Gaan we samenwerken? Wat leuk! We sturen je dan een digitaal inventarisatieformulier toe, zodat we nog meer te weten komen over jullie situatie en behoeftes.
 3. Op basis van alle input stemmen we de inhoud van de training af op jullie wensen. Je ontvangt van ons een concept programma en alle facilitaire informatie. We nodigen je uit om hier feedback op te geven.
 4. Is het programma akkoord? Dan is het proces voorafgaand aan de training afgerond. Op de dag zelf is onze trainer ruim op tijd aanwezig om op te bouwen en voor te bereiden.
Over de trainer

Deze soft skill training wordt gefaciliteerd door een van onze gespecialiseerde trainers.


We werken bij Soft Skill Trainer met meer dan 20 ervaren trainers, ieder binnen zijn of haar eigen focusgebied. Voordat de training staat ingepland zal je kennis maken met de trainer die jullie training verzorgt. Zo weten we zeker dat hij of zij op de hoogte is van alle ins & outs over jullie context, situatie en leerbehoefte.

Een selectie van onze trainers vind je hieronder. Wil je alle trainers zien? Bekijk dan dan onze Over ons pagina.

Werkwijze: actief leren

De werkwijze tijdens een training is essentieel voor het resultaat. Dit is hoe we te werk gaan:


Voor onze soft skill trainingen hebben we de actief leren-methode ontwikkelt. Daarmee kunnen we in korte tijd toewerken naar een hoog leerrendement.

Actief leren betekent dat de deelnemers in een training veelvuldig zélf aan de slag gaan met de materie. Onze trainers wisselen de nodige theorie daarom regelmatig af met interactieve praktijkonderdelen, zoals opdrachten, reflectie en oefeningen. Door deze manier van werken ontstaan er bij deelnemers razendsnel handvatten en inzichten, die zij vervolgens eenvoudig in hun werkleven kunnen inzetten.

Daarnaast wordt er afwisselend individueel, plenair of in subgroepen gewerkt. Dat houdt de interactie, de energie en het plezier continu op een hoog niveau. Zo wordt leren effectiever én leuker.

Offerte aanvragen

Vraag een vrijblijvende offerte aan. Je ontvangt hem binnen 48 uur in je mailbox.

Deze training in het kort

Duur: 4, 7, 2×4 of 3×4 uur


Vanaf: €1.095,00 excl. btw


Groep: Max. 15 (meer in overleg)


Waar: Incompany, heel Nederland

Andere wensen of behoeftes?
We kunnen de training aanpassen.

Wil je samen met je collega’s aan jullie soft skills werken? Boek deze training!

Vraag via onderstaande knop een offerte aan voor deze training.
We zorgen dat de offerte binnen 48 uur in je mailbox zit.

Heb je nog vragen of wil je advies? Onze coördinatoren helpen je graag.

We hebben al 150+ klanten mogen helpen.. 😍
Zij beoordelen ons met een 8.8.

Dineke Philipse

Verenigingsmanager, CLC-Vecta

Wij boeken regelmatig soft skill trainingen voor onze leden. We werken daarvoor altijd samen met Soft Skill Trainer. Ze hebben een breed aanbod, hoge kwaliteit en goede prijsstelling.

Rian van Nuland

Medewerker HRM, Lavans

Soft Skill Trainer geeft nu al meer dan 2 jaar trainingen aan onze medewerkers. Ze communiceren altijd snel en duidelijk. Zowel voor als na de training. Dat vinden we heel prettig.

Michelle Oosthuyzen

Eigenaar, Stadsfruit

We hebben bij Soft Skill Trainer een training Complimenteren gevolgd. Onze medewerkers hebben daar ontzettend veel van op kunnen steken. Bedankt voor de leuke training!

Nancy Stevens

Teammanager, IvVW

Soft Skill Trainer faciliteert al lange tijd trainingen bij ons. Die samenwerking verloopt altijd prettig. Ze denken graag met je mee om samen de perfecte training te bedenken.

Maurits Schuijf

Founder, Shakes on Wheels

Wij zetten Soft Skill Trainer wel eens in voor onze klanten waarbij we catering verzorgen. We horen van die klanten altijd positieve geluiden als deze partij langs is geweest.

Robin van ’t Ruim

Manager, de Balie

Fijne service, snel contact en interessante trainingen. Zo zou ik onze prettige samenwerking met Soft Skill Trainer beschrijven. Bedankt tot dusver en op naar nog vele jaren!

8,6 waardering

Klanten waarderen ons met
een gemiddelde van 8,6.

150+ klanten

Onze klanten bevinden zich
verspreid door heel Nederland.

#1 trainers

We werken uitsluitend met
gespecialiseerde trainers.

Actief leren

Wij passen ‘actief leren’ toe voor
een optimaal leerrendement.

Peter Houtman

Coördinator

Heb je hulp nodig?

Hebben jij en je collega’s interesse in een van onze soft skill trainingen?
Als je contact met ons opneemt helpen we je graag.

  We zijn per mail bereikbaar op welkom@softskilltrainer.nl.
→  We zijn telefonisch bereikbaar op 030 – 227 0736.