Boek onze soft skill training

Effectief vergaderen

Home » Alle soft skill trainingen » Training Effectief Vergaderen

Training Effectief vergaderen

Vergaderen. Iedereen doet het. En helaas hebben veel Nederlanders er een negatieve associatie bij. Ze vinden het vaak inefficiënt en daarmee tijdrovend. Vergaderingen worden vaak niet goed voorbereid, er mist een duidelijke structuur en regelmatig blijven concrete besluiten uit. Erg zonde, want op die manier kost vergaderen veel tijd en energie. In deze training gaan we dat doorbreken.

Effectief vergaderen resulteert in een hogere productiviteit, meer plezier en betere prestaties

Zoals we al aangaven: inefficiënte vergaderingen kosten een hoop energie en plezier. Sterker nog: het is een grote bron van frustratie voor veel werknemers. Het is dus heel waardevol om je soft skills op het gebied van vergaderen te ontwikkelen. Want als je effectief vergadert stimuleer je de productiviteit, de prestaties en het plezier. Vergaderingen zijn dan niet langer hinderlijke onderbrekingen. Maar juist momenten waarop het team concrete, goede besluiten kan nemen om verder mee te komen.

Willen jij en je collega’s ook werken aan de vergadercultuur? Zodat jullie vergaderingen voortaan kunnen inzetten als handige tool? Dan is deze incompany training geschikt voor jullie. Onder het kopje ‘Inhoud’ vertellen we je meer.

Inhoud van de training

Hieronder geven we een indicatie van de training. De definitieve inhoud wordt afgestemd op jullie behoeften.


 • We nemen je mee in alles omtrent de vergader agenda. Want een effectieve vergadering begint met een concrete agenda. Hoe stel je die precies samen? Wat zijn de do’s en dont’s?
 • Een vergadering kan niet zonder een protocol. Want zonder zo’n protocol wordt het al snel een chaos. Jullie gaan in deze training over dat protocol nadenken.
 • We behandelen de verschillende rollen die in een vergadering relevant zijn. Die rollen zijn belangrijk om een meeting goed te laten verlopen en leuk te houden.
 • Besluiten, actiepunten en goede notulen. Dat is het uiteindelijke doel van een vergadering. Maar hier loopt het juist regelmatig mis. Wij vertellen je er alles over en leren je welke valkuilen je kan vermijden.
 • We delen een groot aantal tips, tricks en ‘vergaderhacks’. Met die input kunnen jij en je collega’s vergaderingen naar een hoger niveau tillen.
 • De training zit vol met praktijkonderdelen. In verschillende oefeningen en opdrachten gaan jullie de theorie direct in de praktijk brengen. Zodat jullie deze soft skill perfect onder de knie krijgen.
Resultaten van de training

We gaan in deze training werken aan de volgende resultaten.


 • Je maakt inzichtelijk hoe jullie momenteel vergaderen en reflecteert op de vraag of jullie daar tevreden mee zijn.
 • Je leert hoe je snel en doelgericht kan vergaderen, zodat je uiteindelijk heldere en concrete besluiten kan nemen.
 • Je ervaart hoe je de grip op een vergadering krijgt, zodat je deze in de toekomst niet meer hoeft te laten verzanden in tijdrovende sessies.
 • Je ervaart vergaderen niet meere als een hinderlijk obstakel, maar als een effectieve tool om samen met jouw collega’s tot concrete besluiten te komen.
 • Je ervaart in de toekomst meer productiviteit, betere prestaties en meer plezier.
Investering en proces

Hebben jullie andere behoeftes of een afwijkende groep deelnemers? We bespreken de mogelijkheden graag.


DuurInvesteringGroepsgrootte
4 uur€1.095,00 ex. btwMax. 15 (Meer in overleg)
7 uur€1.995,00 ex. btw Max. 15 (Meer in overleg)
2 * 4 uur€2.295,00 ex. btwMax. 15 (Meer in overleg)
3 * 4 uur€3.295,00 ex. btwMax. 15 (Meer in overleg)

Proces voor de training

Voor het slagen van de training is het belangrijk dat de inhoud zo goed mogelijk aansluit op jullie behoefte. Om de inhoud af te stemmen doorlopen we op voorhand een aantal belangrijke stappen:

 1. Ndat we je aanvraag hebben ontvangen plannen we een gesprek in. Dit kan digitaal of face to face zijn. Dat gesprek is ter kennismaking én om meer over de aanvraag te horen. Na het gesprek ontvang je van ons een vrijblijvende offerte.
 2. Gaan we samenwerken? Wat leuk! We sturen je dan een digitaal inventarisatieformulier toe, zodat we nog meer te weten komen over jullie situatie en behoeftes.
 3. Op basis van alle input stemmen we de inhoud van de training af op jullie wensen. Je ontvangt van ons een concept programma en alle facilitaire informatie. We nodigen je uit om hier feedback op te geven.
 4. Is het programma akkoord? Dan is het proces voorafgaand aan de training afgerond. Op de dag zelf is onze trainer ruim op tijd aanwezig om op te bouwen en voor te bereiden.
Werkwijze: actief leren

De werkwijze tijdens een training is essentieel voor het resultaat. Dit is hoe we te werk gaan:


Voor onze soft skill trainingen hebben we de actief leren-methode ontwikkelt. Daarmee kunnen we in korte tijd toewerken naar een hoog leerrendement.

Actief leren betekent dat de deelnemers in een training veelvuldig zélf aan de slag gaan met de materie. Onze trainers wisselen de nodige theorie daarom regelmatig af met interactieve praktijkonderdelen, zoals opdrachten, reflectie en oefeningen. Door deze manier van werken ontstaan er bij deelnemers razendsnel handvatten en inzichten, die zij vervolgens eenvoudig in hun werkleven kunnen inzetten.

Daarnaast wordt er afwisselend individueel, plenair of in subgroepen gewerkt. Dat houdt de interactie, de energie en het plezier continu op een hoog niveau. Zo wordt leren effectiever én leuker.

Offerte aanvragen

Vraag een vrijblijvende offerte aan. Je ontvangt hem binnen 48 uur in je mailbox.

Deze training in het kort

Duur: 4, 7 of 2 * 4 uur


Vanaf: €1.095,00 excl. btw


Groep: Max. 15 (meer in overleg)


Waar: Incompany, heel Nederland

Andere wensen of behoeftes?
We kunnen de training aanpassen.

Wil je samen met je collega’s aan jullie soft skills werken? Boek deze training!

Vraag via onderstaande knop een offerte aan voor deze training.
We zorgen dat de offerte binnen 48 uur in je mailbox zit.

Heb je nog vragen of wil je advies? Onze coördinatoren helpen je graag.

We hebben al 150+ klanten mogen helpen.. 😍
Zij beoordelen ons met een 8.8.

Dineke Philipse

Verenigingsmanager, CLC-Vecta

Wij boeken regelmatig soft skill trainingen voor onze leden. We werken daarvoor altijd samen met Soft Skill Trainer. Ze hebben een breed aanbod, hoge kwaliteit en goede prijsstelling.

Rian van Nuland

Medewerker HRM, Lavans

Soft Skill Trainer geeft nu al meer dan 2 jaar trainingen aan onze medewerkers. Ze communiceren altijd snel en duidelijk. Zowel voor als na de training. Dat vinden we heel prettig.

Michelle Oosthuyzen

Eigenaar, Stadsfruit

We hebben bij Soft Skill Trainer een training Complimenteren gevolgd. Onze medewerkers hebben daar ontzettend veel van op kunnen steken. Bedankt voor de leuke training!

Nancy Stevens

Teammanager, IvVW

Soft Skill Trainer faciliteert al lange tijd trainingen bij ons. Die samenwerking verloopt altijd prettig. Ze denken graag met je mee om samen de perfecte training te bedenken.

Maurits Schuijf

Founder, Shakes on Wheels

Wij zetten Soft Skill Trainer wel eens in voor onze klanten waarbij we catering verzorgen. We horen van die klanten altijd positieve geluiden als deze partij langs is geweest.

Robin van ’t Ruim

Manager, de Balie

Fijne service, snel contact en interessante trainingen. Zo zou ik onze prettige samenwerking met Soft Skill Trainer beschrijven. Bedankt tot dusver en op naar nog vele jaren!

8,6 waardering

Klanten waarderen ons met
een gemiddelde van 8,6.

150+ klanten

Onze klanten bevinden zich
verspreid door heel Nederland.

#1 trainers

We werken uitsluitend met
gespecialiseerde trainers.

Actief leren

Wij passen ‘actief leren’ toe voor
een optimaal leerrendement.

Peter Houtman

Coördinator

Heb je hulp nodig?

Hebben jij en je collega’s interesse in een van onze soft skill trainingen?
Als je contact met ons opneemt helpen we je graag.

  We zijn per mail bereikbaar op welkom@softskilltrainer.nl.
→  We zijn telefonisch bereikbaar op 030 – 227 0736.