Boek onze soft skill training

Stakeholder management

Home » Alle soft skill trainingen » Training Stakeholder management

Training Stakeholder management

Als stakeholder manager heb jij de schone taak om de verwachtingen en belangen van verschillende stakeholders te managen. Elke organisatie heeft stakeholders, oftewel belanghebbenden. Het kan gaan om klanten, aandeelhouders, partners en collega’s. Zij hebben allemaal direct of indirect invloed op en belang bij de werkzaamheden en taken van jou en de organisatie. Het is belangrijk om deze interne en externe partijen effectief te managen. Dan weet je zeker dat jij en de stakeholders op dezelfde golflengte zitten. Zo voorkom je weerstand en onbegrip.

Soft skill training Effectief stakeholdermanagement: vergroot je prestaties, zelfvertrouwen en je werkplezier  door stakeholders perfect te managen

Stakeholder management kan best lastig zijn. Want elke stakeholder heeft andere belangen, perspectieven en meningen en dat moet jij allemaal in goede banen leiden. Hoe kun je dat het beste aanpakken? Wat zijn de valkuilen en wat levert een effectief stakeholder management op? Een ding kunnen we je alvast verklappen: wanneer jij goed weet om te gaan met de verschillende stakeholders neemt het onderlinge vertrouwen, de productiviteit en de werksfeer toe. Dat zorgt ervoor dat je met meer plezier naar je werk gaat en er veel voldoening uit haalt. Daarnaast zal ook je mentale rust toenemen, omdat je in een harmonieuze werkomgeving werkt. Alleen maar voordelen dus!

Wil jij aan de slag met effectief stakeholder management? Dan is deze training interessant. Onder het kopje ‘Inhoud’ lees je waar we in deze training aandacht aan besteden.

Inhoud van de training

Hieronder geven we een indicatie van de training. De definitieve inhoud wordt afgestemd op jullie behoeften.


 • Door op jezelf en elkaar te reflecteren ontdek je in hoeverre er al sprake is van stakeholder management en wat er te verbeteren valt.
 • Je leert meer over de theoretische kant van stakeholder management. Wat moet je allemaal weten om een goede en effectieve stakeholder manager te zijn?
 • Je ontwikkelt een speelveldanalyse van de verschillende interne en externe stakeholders. Zo ontdek je welke belangen verschillende stakeholders hebben en hoe je het beste kunt communiceren.
 • Je ontdekt de mogelijke invloed van de stakeholders op de organisatie en andersom.
 • Je leert welke technieken je kunt gebruiken als er weerstand, onbegrip of miscommunicatie ontstaat met stakeholders.
 • Je komt erachter dat stakeholder management niet zonder assertiviteit, planning en controle kan.
 • We leren je nuttige technieken en praktische handvatten om stakeholder management optimaal toe te kunnen passen.
Resultaten van de training

We gaan in deze training werken aan de volgende resultaten.


 • Je weet meer over stakeholder management, de theorieën daarachter en de winst die effectief stakeholder management oplevert voor jou, de organisatie en de belanghebbenden.
 • Je leert jouw stakeholders, hun belangen en onderlinge verhoudingen kennen en weet wat hun invloed is op de organisatie.
 • Je merkt dat assertiviteit, planning en controle het mogelijk maken om nog effectiever om te gaan met alle stakeholders.
 • Je leert handige technieken en handvatten waardoor jij met vertrouwen en plezier stakeholder management kunt uitvoeren.
 • Je ervaart meer zelfvertrouwen, meer voldoening en je vergroot je impact én werkresultaten door de skill die je hebt geleerd.
Investering en proces

Hebben jullie andere behoeftes of een afwijkende groep deelnemers? We bespreken de mogelijkheden graag.


DuurInvesteringGroepsgrootte
4 uur€1.095,00 ex. btwMax. 15 (Meer in overleg)
7 uur€1.995,00 ex. btw Max. 15 (Meer in overleg)
2 * 4 uur€2.295,00 ex. btwMax. 15 (Meer in overleg)
3 * 4 uur€3.295,00 ex. btwMax. 15 (Meer in overleg)

Proces voor de training

Voor het slagen van de training is het belangrijk dat de inhoud zo goed mogelijk aansluit op jullie behoefte. Om de inhoud af te stemmen doorlopen we op voorhand een aantal belangrijke stappen:

 1. Ndat we je aanvraag hebben ontvangen plannen we een gesprek in. Dit kan digitaal of face to face zijn. Dat gesprek is ter kennismaking én om meer over de aanvraag te horen. Na het gesprek ontvang je van ons een vrijblijvende offerte.
 2. Gaan we samenwerken? Wat leuk! We sturen je dan een digitaal inventarisatieformulier toe, zodat we nog meer te weten komen over jullie situatie en behoeftes.
 3. Op basis van alle input stemmen we de inhoud van de training af op jullie wensen. Je ontvangt van ons een concept programma en alle facilitaire informatie. We nodigen je uit om hier feedback op te geven.
 4. Is het programma akkoord? Dan is het proces voorafgaand aan de training afgerond. Op de dag zelf is onze trainer ruim op tijd aanwezig om op te bouwen en voor te bereiden.
Werkwijze: actief leren

De werkwijze tijdens een training is essentieel voor het resultaat. Dit is hoe we te werk gaan:


Voor onze soft skill trainingen hebben we de actief leren-methode ontwikkelt. Daarmee kunnen we in korte tijd toewerken naar een hoog leerrendement.

Actief leren betekent dat de deelnemers in een training veelvuldig zélf aan de slag gaan met de materie. Onze trainers wisselen de nodige theorie daarom regelmatig af met interactieve praktijkonderdelen, zoals opdrachten, reflectie en oefeningen. Door deze manier van werken ontstaan er bij deelnemers razendsnel handvatten en inzichten, die zij vervolgens eenvoudig in hun werkleven kunnen inzetten.

Daarnaast wordt er afwisselend individueel, plenair of in subgroepen gewerkt. Dat houdt de interactie, de energie en het plezier continu op een hoog niveau. Zo wordt leren effectiever én leuker.

Offerte aanvragen

Vraag een vrijblijvende offerte aan. Je ontvangt hem binnen 48 uur in je mailbox.

Deze training in het kort

Duur: 4, 7 of 2 * 4 uur


Vanaf: €1.095,00 excl. btw


Groep: Max. 15 (meer in overleg)


Waar: Incompany, heel Nederland

Andere wensen of behoeftes?
We kunnen de training aanpassen.

Wil je samen met je collega’s aan jullie soft skills werken? Boek deze training!

Vraag via onderstaande knop een offerte aan voor deze training.
We zorgen dat de offerte binnen 48 uur in je mailbox zit.

Heb je nog vragen of wil je advies? Onze coördinatoren helpen je graag.

We hebben al 150+ klanten mogen helpen.. 😍
Zij beoordelen ons met een 8.8.

Dineke Philipse

Verenigingsmanager, CLC-Vecta

Wij boeken regelmatig soft skill trainingen voor onze leden. We werken daarvoor altijd samen met Soft Skill Trainer. Ze hebben een breed aanbod, hoge kwaliteit en goede prijsstelling.

Rian van Nuland

Medewerker HRM, Lavans

Soft Skill Trainer geeft nu al meer dan 2 jaar trainingen aan onze medewerkers. Ze communiceren altijd snel en duidelijk. Zowel voor als na de training. Dat vinden we heel prettig.

Michelle Oosthuyzen

Eigenaar, Stadsfruit

We hebben bij Soft Skill Trainer een training Complimenteren gevolgd. Onze medewerkers hebben daar ontzettend veel van op kunnen steken. Bedankt voor de leuke training!

Nancy Stevens

Teammanager, IvVW

Soft Skill Trainer faciliteert al lange tijd trainingen bij ons. Die samenwerking verloopt altijd prettig. Ze denken graag met je mee om samen de perfecte training te bedenken.

Maurits Schuijf

Founder, Shakes on Wheels

Wij zetten Soft Skill Trainer wel eens in voor onze klanten waarbij we catering verzorgen. We horen van die klanten altijd positieve geluiden als deze partij langs is geweest.

Robin van ’t Ruim

Manager, de Balie

Fijne service, snel contact en interessante trainingen. Zo zou ik onze prettige samenwerking met Soft Skill Trainer beschrijven. Bedankt tot dusver en op naar nog vele jaren!

8,6 waardering

Klanten waarderen ons met
een gemiddelde van 8,6.

150+ klanten

Onze klanten bevinden zich
verspreid door heel Nederland.

#1 trainers

We werken uitsluitend met
gespecialiseerde trainers.

Actief leren

Wij passen ‘actief leren’ toe voor
een optimaal leerrendement.

Peter Houtman

Coördinator

Heb je hulp nodig?

Hebben jij en je collega’s interesse in een van onze soft skill trainingen?
Als je contact met ons opneemt helpen we je graag.

  We zijn per mail bereikbaar op welkom@softskilltrainer.nl.
→  We zijn telefonisch bereikbaar op 030 – 227 0736.