Boek onze soft skill training

Complimenteren

Home » Alle soft skill trainingen » Training Complimenteren

Training Complimenteren

Een compliment geven aan een ander. Iedereen vindt het leuk om zo’n blijk van waardering te ontvangen. Toch wordt door veel mensen op de werkvloer de kracht van een compliment nogal onderschat. En dat is jammer, want het is een simpele handeling waarmee veel winst te behalen valt.

Met een compliment stimuleer je de waardering, betrokkenheid en motivatie

De wetenschap leert ons dat een oprecht en gericht compliment zorgt voor gelukkige, betrokken en gemotiveerde collega’s. Je kan je dus wel voorstellen dat complimenteren een belangrijke, waardevolle soft skill is.

Een compliment op werk kan anderen net dat extra zelfvertrouwen geven. Het zorgt voor een gevoel van competentie, waardoor het zelfvertrouwen en het geluk van de ontvanger een impuls krijgt. Complimenteren dus! Maar let op: de manier waarop je het compliment uitdeelt is heel belangrijk. Sterker nog, een verkeerd gegeven compliment kan averechts werken.

Wil jij werken aan jouw soft skills? En wil je effectief leren complimenteren? In deze training nemen we je mee in de wereld van het compliment. Na afronding van de training hebben jij en je collega’s het complimenteren onder de knie. Zodat jullie kunnen gaan werken aan de waarderingscultuur.

Inhoud van de training

Hieronder geven we een indicatie van de training. De definitieve inhoud wordt afgestemd op jullie behoeften. 


 • We evalueren op de huidige situatie. Wat gebeurd er nu op het vlak van complimenteren en waardering?
 • We ontleden precies welke elementen er komen kijken bij een echt effectief compliment. In verschillende oefeningen en opdrachten ga je hiermee aan de slag.
 • Er zijn verschillende soorten complimenten. En ieder compliment heeft zijn eigen kenmerken en impact. We leren jou en je collega’s daarom welke soorten er zijn en welke variant je het beste kan inzetten in een specifieke situatie.
 • ‘Doeloriëntatie’ betekent dat mensen verschillende motieven hebben om een doel te bereiken. Om een effectief compliment te maken is het van belang dat je die doeloriëntatie achterhaalt. We gaan hier uitgebreid op oefenen.
 • Jij en je collega’s gaan in allerlei oefeningen, opdrachten en rollenspellen uitgebreid oefenen met het geven van complimenten. Zodat jullie deze soft skill naderhand volledig onder de knie hebben.
Resultaten van de training

We gaan in deze training werken aan de volgende resultaten.


 • Je leert hoe je écht effectief kan complimenteren.
 • Je weet waar je allemaal op moet letten bij het geven van een compliment.
 • Je bent in staat om een duidelijk onderscheid te maken tussen de verschillende soorten complimenten.
 • Je hebt praktische handvatten en tools om doeloriëntaties van anderen te achterhalen en in te zetten bij het geven van een compliment.
 • Je bent in staat anderen te complimenteren, zodat zij zich meer gewaardeerd, meer betrokken en gemotiveerder voelen.
Over de trainer

We werken uitsluitend met gespecialiseerde trainers. Deze training wordt gegeven door:


Daan

Diepgang mogelijk maken met een positieve, luchtige aanpak. Daar gaat Daan voor in de trainingen die hij bij Soft Skill Trainer organiseert. Leren moet (en kan) heel erg leuk zijn, zonder daarbij rendement te verliezen. Door deze insteek maakt Daan iedere training tot een groot succes.

Specialisme
Daan rondde zijn master af aan de Universiteit van Amsterdam en is daarna direct in het trainersvak terecht gekomen. Namens Soft Skill Trainer geeft hij trainingen op het vlak van millennials, positieve psychologie, zelfontwikkeling en performance psychologie.

Investering en proces

Hebben jullie andere behoeftes of een afwijkende groep deelnemers? We bespreken de mogelijkheden graag.


DuurInvesteringGroepsgrootte
4 uur€1.095,00 ex. btwMax. 15 (Meer in overleg)
7 uur€1.995,00 ex. btw Max. 15 (Meer in overleg)
2 * 4 uur€2.295,00 ex. btwMax. 15 (Meer in overleg)
3 * 4 uur€3.295,00 ex. btwMax. 15 (Meer in overleg)

Proces voor de training

Voor het slagen van de training is het belangrijk dat de inhoud zo goed mogelijk aansluit op jullie behoefte. Om de inhoud af te stemmen doorlopen we op voorhand een aantal belangrijke stappen:

 1. Ndat we je aanvraag hebben ontvangen plannen we een gesprek in. Dit kan digitaal of face to face zijn. Dat gesprek is ter kennismaking én om meer over de aanvraag te horen. Na het gesprek ontvang je van ons een vrijblijvende offerte.
 2. Gaan we samenwerken? Wat leuk! We sturen je dan een digitaal inventarisatieformulier toe, zodat we nog meer te weten komen over jullie situatie en behoeftes.
 3. Op basis van alle input stemmen we de inhoud van de training af op jullie wensen. Je ontvangt van ons een concept programma en alle facilitaire informatie. We nodigen je uit om hier feedback op te geven.
 4. Is het programma akkoord? Dan is het proces voorafgaand aan de training afgerond. Op de dag zelf is onze trainer ruim op tijd aanwezig om op te bouwen en voor te bereiden.
Werkwijze: actief leren

De werkwijze tijdens een training is essentieel voor het resultaat. Dit is hoe we te werk gaan:


Voor onze soft skill trainingen hebben we de actief leren-methode ontwikkelt. Daarmee kunnen we in korte tijd toewerken naar een hoog leerrendement.

Actief leren betekent dat de deelnemers in een training veelvuldig zélf aan de slag gaan met de materie. Onze trainers wisselen de nodige theorie daarom regelmatig af met interactieve praktijkonderdelen, zoals opdrachten, reflectie en oefeningen. Door deze manier van werken ontstaan er bij deelnemers razendsnel handvatten en inzichten, die zij vervolgens eenvoudig in hun werkleven kunnen inzetten.

Daarnaast wordt er afwisselend individueel, plenair of in subgroepen gewerkt. Dat houdt de interactie, de energie en het plezier continu op een hoog niveau. Zo wordt leren effectiever én leuker.

Offerte aanvragen

Vraag een vrijblijvende offerte aan. Je ontvangt hem binnen 48 uur in je mailbox.

Deze training in het kort

Duur: 4, 7 of 2 * 4 uur


Vanaf: €1.095,00 excl. btw


Groep: Max. 15 (meer in overleg)


Waar: Incompany, heel Nederland

Andere wensen of behoeftes?
We kunnen de training aanpassen.

Wil je samen met je collega’s aan jullie soft skills werken? Boek deze training!

Vraag via onderstaande knop een offerte aan voor deze training.
We zorgen dat de offerte binnen 48 uur in je mailbox zit.

Heb je nog vragen of wil je advies? Onze coördinatoren helpen je graag.

We hebben al 150+ klanten mogen helpen.. 😍
Zij beoordelen ons met een 8.8.

Dineke Philipse

Verenigingsmanager, CLC-Vecta

Wij boeken regelmatig soft skill trainingen voor onze leden. We werken daarvoor altijd samen met Soft Skill Trainer. Ze hebben een breed aanbod, hoge kwaliteit en goede prijsstelling.

Rian van Nuland

Medewerker HRM, Lavans

Soft Skill Trainer geeft nu al meer dan 2 jaar trainingen aan onze medewerkers. Ze communiceren altijd snel en duidelijk. Zowel voor als na de training. Dat vinden we heel prettig.

Michelle Oosthuyzen

Eigenaar, Stadsfruit

We hebben bij Soft Skill Trainer een training Complimenteren gevolgd. Onze medewerkers hebben daar ontzettend veel van op kunnen steken. Bedankt voor de leuke training!

Nancy Stevens

Teammanager, IvVW

Soft Skill Trainer faciliteert al lange tijd trainingen bij ons. Die samenwerking verloopt altijd prettig. Ze denken graag met je mee om samen de perfecte training te bedenken.

Maurits Schuijf

Founder, Shakes on Wheels

Wij zetten Soft Skill Trainer wel eens in voor onze klanten waarbij we catering verzorgen. We horen van die klanten altijd positieve geluiden als deze partij langs is geweest.

Robin van ’t Ruim

Manager, de Balie

Fijne service, snel contact en interessante trainingen. Zo zou ik onze prettige samenwerking met Soft Skill Trainer beschrijven. Bedankt tot dusver en op naar nog vele jaren!

8,6 waardering

Klanten waarderen ons met
een gemiddelde van 8,6.

150+ klanten

Onze klanten bevinden zich
verspreid door heel Nederland.

#1 trainers

We werken uitsluitend met
gespecialiseerde trainers.

Actief leren

Wij passen ‘actief leren’ toe voor
een optimaal leerrendement.

Peter Houtman

Coördinator

Heb je hulp nodig?

Hebben jij en je collega’s interesse in een van onze soft skill trainingen?
Als je contact met ons opneemt helpen we je graag.

  We zijn per mail bereikbaar op welkom@softskilltrainer.nl.
→  We zijn telefonisch bereikbaar op 030 – 227 0736.