Boek onze soft skill training

Omgaan met stress

Home » Alle soft skill trainingen » Training Omgaan met stress

Training Omgaan met stress

Stress is in veel organisaties helaas aan de orde van de dag. Deadlines, projecten en vergaderingen zorgen voor drukke agenda’s. En dan wordt je als professional ook nog eens blootgesteld aan verschillende informatiestromen. E-mail, social media, telefoontjes. We zijn altijd verbonden en staan altijd ‘aan’. Geen wonder dat stress dan op de loer ligt. Als professional is het dus waardevol om soft skills aan te leren om stress te managen.

Leer alles over stress, de impact daarvan en hoe je stress het beste kan managen

Gelukkig zijn er manieren om stress te verminderen en te controleren. De verzamelterm van die manieren is ‘coping’. Maar de manier van coping is voor iedereen anders. Het gaat erom dat jij een effectieve manier vindt zodat je stress structureel verlaagt. Dat komt jouw gezondheid, vitaliteit en plezier ten goede. Zodat je productief kan zijn en nare situaties zoals ziekte, of zelfs een burn-out, weet te voorkomen.

In deze incompany training leren we je soft skills aan op het gebied van stressmanagement. Dat komt jou en je werkgever ten goede. Benieuwd naar de inhoud? Lees snel verder om meer te leren over het programma.

Inhoud van de training

Hieronder geven we een indicatie van de training. De definitieve inhoud wordt afgestemd op jullie behoeften.


 • We beginnen de sessie met een reflectie. In hoeverre is er binnen de organisatie stress aanwezig? In welke vormen komt dat voor en in hoeverre wordt er momenteel gewerkt aan stressmanagement.
 • We vertellen je over het belang van stressmanagement. De impact van langdurige stress kan namelijk groot zijn.
 • We zoomen in op de oorsprong van stress. Welke processen vinden er plaats wanneer stress ontstaat? En wat zijn de positieve en negatieve gevolgen van stress?
 • We behandelen het thema assertiviteit. Assertieve beslissingen nemen spelen een grote rol in stressmanagement.
 • Samen onderzoeken we alle methodes om stress te managen. Zo leer je ze allemaal kennen en kan je zelf bepalen welke stressmanagement techniek het beste voor jou werkt.
 • We denken na over optimalisaties op de werkvloer. Zodat jullie samen in staat zijn om het stresslevel binnen de organisatie te verlagen.
Resultaten van de training

We gaan in deze training werken aan de volgende resultaten.


 • Je hebt gereflecteerd op jouw eigen stressniveau en hoe je normaliter met stress omgaat.
 • Je weet waar stress vandaan komt, wat er in je lichaam gebeurd en wat de consequenties kunnen zijn.
 • Je bent bekend met goede, effectieve stressmanagement technieken en weet welke techniek het beste bij jou past.
 • Je hebt nagedacht over optimalisaties op dit gebied en hebt een concreet plan hoe jij stressmanagement kan toepassen.
 • Je ervaart na afloop meer rust omdat je weet hoe je stress effectief kan managen. Dat resulteert op termijn in een betere gezondheid, een betere vitaliteit en een betere moraal.
Over de trainer

We werken uitsluitend met gespecialiseerde trainers. Deze training wordt gegeven door:


Paola

Kenmerkend voor Paola is haar enthousiasme en professionaliteit bij het krachtiger maken van mensen en organisaties. Haar nuchtere, aardse kijk en gevoel voor humor komen daarbij goed van pas.

Om ‘het leren’ een boost te geven, werkt ze met principes uit het breinleren en breinleiderschap. Door het inzetten van bijbehorende werkvormen wordt ‘leren’ versneld. Bovendien wordt leren ‘leuker’! Het is een sport om zoveel mogelijk diepgang te bereiken, zodat resultaten en verbeteringen echt gefaciliteerd worden.

Paola is ervan overtuigd dat als een training aansluit bij de sfeer en cultuur van de organisatie; er pas echt maatwerk geleverd wordt.

Investering en proces

Hebben jullie andere behoeftes of een afwijkende groep deelnemers? We bespreken de mogelijkheden graag.


DuurInvesteringGroepsgrootte
4 uur€1.095,00 ex. btwMax. 15 (Meer in overleg)
7 uur€1.995,00 ex. btw Max. 15 (Meer in overleg)
2 * 4 uur€2.295,00 ex. btwMax. 15 (Meer in overleg)
3 * 4 uur€3.295,00 ex. btwMax. 15 (Meer in overleg)

Proces voor de training

Voor het slagen van de training is het belangrijk dat de inhoud zo goed mogelijk aansluit op jullie behoefte. Om de inhoud af te stemmen doorlopen we op voorhand een aantal belangrijke stappen:

 1. Ndat we je aanvraag hebben ontvangen plannen we een gesprek in. Dit kan digitaal of face to face zijn. Dat gesprek is ter kennismaking én om meer over de aanvraag te horen. Na het gesprek ontvang je van ons een vrijblijvende offerte.
 2. Gaan we samenwerken? Wat leuk! We sturen je dan een digitaal inventarisatieformulier toe, zodat we nog meer te weten komen over jullie situatie en behoeftes.
 3. Op basis van alle input stemmen we de inhoud van de training af op jullie wensen. Je ontvangt van ons een concept programma en alle facilitaire informatie. We nodigen je uit om hier feedback op te geven.
 4. Is het programma akkoord? Dan is het proces voorafgaand aan de training afgerond. Op de dag zelf is onze trainer ruim op tijd aanwezig om op te bouwen en voor te bereiden.
Werkwijze: actief leren

De werkwijze tijdens een training is essentieel voor het resultaat. Dit is hoe we te werk gaan:


Voor onze soft skill trainingen hebben we de actief leren-methode ontwikkelt. Daarmee kunnen we in korte tijd toewerken naar een hoog leerrendement.

Actief leren betekent dat de deelnemers in een training veelvuldig zélf aan de slag gaan met de materie. Onze trainers wisselen de nodige theorie daarom regelmatig af met interactieve praktijkonderdelen, zoals opdrachten, reflectie en oefeningen. Door deze manier van werken ontstaan er bij deelnemers razendsnel handvatten en inzichten, die zij vervolgens eenvoudig in hun werkleven kunnen inzetten.

Daarnaast wordt er afwisselend individueel, plenair of in subgroepen gewerkt. Dat houdt de interactie, de energie en het plezier continu op een hoog niveau. Zo wordt leren effectiever én leuker.

Offerte aanvragen

Vraag een vrijblijvende offerte aan. Je ontvangt hem binnen 48 uur in je mailbox.

Deze training in het kort

Duur: 4, 7 of 2 * 4 uur


Vanaf: €1.095,00 excl. btw


Groep: Max. 15 (meer in overleg)


Waar: Incompany, heel Nederland

Andere wensen of behoeftes?
We kunnen de training aanpassen.

Wil je samen met je collega’s aan jullie soft skills werken? Boek deze training!

Vraag via onderstaande knop een offerte aan voor deze training.
We zorgen dat de offerte binnen 48 uur in je mailbox zit.

Heb je nog vragen of wil je advies? Onze coördinatoren helpen je graag.

We hebben al 150+ klanten mogen helpen.. 😍
Zij beoordelen ons met een 8.8.

Dineke Philipse

Verenigingsmanager, CLC-Vecta

Wij boeken regelmatig soft skill trainingen voor onze leden. We werken daarvoor altijd samen met Soft Skill Trainer. Ze hebben een breed aanbod, hoge kwaliteit en goede prijsstelling.

Rian van Nuland

Medewerker HRM, Lavans

Soft Skill Trainer geeft nu al meer dan 2 jaar trainingen aan onze medewerkers. Ze communiceren altijd snel en duidelijk. Zowel voor als na de training. Dat vinden we heel prettig.

Michelle Oosthuyzen

Eigenaar, Stadsfruit

We hebben bij Soft Skill Trainer een training Complimenteren gevolgd. Onze medewerkers hebben daar ontzettend veel van op kunnen steken. Bedankt voor de leuke training!

Nancy Stevens

Teammanager, IvVW

Soft Skill Trainer faciliteert al lange tijd trainingen bij ons. Die samenwerking verloopt altijd prettig. Ze denken graag met je mee om samen de perfecte training te bedenken.

Maurits Schuijf

Founder, Shakes on Wheels

Wij zetten Soft Skill Trainer wel eens in voor onze klanten waarbij we catering verzorgen. We horen van die klanten altijd positieve geluiden als deze partij langs is geweest.

Robin van ’t Ruim

Manager, de Balie

Fijne service, snel contact en interessante trainingen. Zo zou ik onze prettige samenwerking met Soft Skill Trainer beschrijven. Bedankt tot dusver en op naar nog vele jaren!

8,6 waardering

Klanten waarderen ons met
een gemiddelde van 8,6.

150+ klanten

Onze klanten bevinden zich
verspreid door heel Nederland.

#1 trainers

We werken uitsluitend met
gespecialiseerde trainers.

Actief leren

Wij passen ‘actief leren’ toe voor
een optimaal leerrendement.

Peter Houtman

Coördinator

Heb je hulp nodig?

Hebben jij en je collega’s interesse in een van onze soft skill trainingen?
Als je contact met ons opneemt helpen we je graag.

  We zijn per mail bereikbaar op welkom@softskilltrainer.nl.
→  We zijn telefonisch bereikbaar op 030 – 227 0736.