Boek onze soft skill training

Feedforward geven en ontvangen

Home » Alle soft skill trainingen » Training Feedforward geven en ontvangen

Training Feedforward geven en ontvangen

Zijn jij en je collega’s al bekend met feedforward? Dit is het minder bekende broertje van feedback. Feedforward is de laatste jaren bezig aan een sterke opmars binnen werkend Nederland. Steeds meer werknemers zien het belang in van deze soft skills. Deze communicatietechniek draait allemaal om het benadrukken van gewenst en positief gedrag in de toekomst. Daarmee concentreer je dus niet op wat iemand in het verleden deed, maar op wat iemand in de toekomst kan doen.

Feedforward zorgt voor meer onderling begrip en een fijnere samenwerking.

Feedforward kent veel voordelen. Maar er zijn twee essentiële: 1) de toekomst kun je veranderen. Het verleden niet. En het tweede voordeel: feedforward is positief ingestoken. Je benadrukt immers het gewenste gedrag in de toekomst. Zo heb je in combinatie met feedback alle instrumenten onder de knie om elkaar te kunnen sturen.

In deze incompany training gaan we druk aan de slag met het ontwikkelen van deze soft skill. We nemen je mee in de theorie en maken direct de koppeling naar het oefenen in de praktijk. Zodat je feedforward in korte tijd zo goed mogelijk onder de knie krijgt.

Inhoud van de training

Hieronder geven we een indicatie van de training. De definitieve inhoud wordt afgestemd op jullie behoeften.


 • We zoomen in op het verschil tussen feedback en feedforward. We delen de kenmerken van deze laatste variant met je. Zodat je precies weet welke manier je in welke situatie kan inzetten.
 • We nemen je mee in de zeven redenen waarom het gebruiken van feedforward zo effectief is. We schetsen een beeld van de situaties waarin feedforward krachtig is.
 • Feedforward draait om het geven van toekomstgerichte, concrete adviezen. Wij leren je waarom dat zo is.
 • Feedforward vraagt een specifieke techniek. Er zijn een aantal regels waar je aan moet denken als je deze vorm van communicatie effectief wil inzetten. Wij leren je deze techniek en geven je opdrachten om ermee te oefenen.
 • De training zit vol met oefeningen, challenges en opdrachten. Allemaal in het teken om jou zo bekend mogelijk te maken met deze soft skill. Daardoor heb je afloop volledige controle over het geven en ontvangen van feedforward.
Resultaten van de training

We gaan in deze training werken aan de volgende resultaten.


 • Je leert wat feedforward is en je ontdekt het belang en de kracht van deze communicatietool.
 • Je ontdekt waarom het bij feedforward zo belangrijk is om concrete voorbeelden en concrete adviezen te geven.
 • Je leert om collega’s positief te bekrachtigen door uit te spreken welk positief gedrag je in de toekomst graag zou willen zien.
 • Je leert alles over de feedforward techniek zodat je na afloop perfect in staat bent om deze skills toe te passen op de werkvloer.
 • Jij en je collega’s profiteren dankzij feedforward van een fijnere samenwerking, meer wederzijds begrip en betere prestaties.
Over de trainer

We werken uitsluitend met gespecialiseerde trainers. Deze training wordt gegeven door:


Paola

Kenmerkend voor Paola is haar enthousiasme en professionaliteit bij het krachtiger maken van mensen en organisaties. Haar nuchtere, aardse kijk en gevoel voor humor komen daarbij goed van pas.

Om ‘het leren’ een boost te geven, werkt ze met principes uit het breinleren en breinleiderschap. Door het inzetten van bijbehorende werkvormen wordt ‘leren’ versneld. Bovendien wordt leren ‘leuker’! Het is een sport om zoveel mogelijk diepgang te bereiken, zodat resultaten en verbeteringen echt gefaciliteerd worden.

Paola is ervan overtuigd dat als een training aansluit bij de sfeer en cultuur van de organisatie; er pas echt maatwerk geleverd wordt.

Investering en proces

Hebben jullie andere behoeftes of een afwijkende groep deelnemers? We bespreken de mogelijkheden graag.


DuurInvesteringGroepsgrootte
4 uur€1.095,00 ex. btwMax. 15 (Meer in overleg)
7 uur€1.995,00 ex. btw Max. 15 (Meer in overleg)
2 * 4 uur€2.295,00 ex. btwMax. 15 (Meer in overleg)
3 * 4 uur€3.295,00 ex. btwMax. 15 (Meer in overleg)

Proces voor de training

Voor het slagen van de training is het belangrijk dat de inhoud zo goed mogelijk aansluit op jullie behoefte. Om de inhoud af te stemmen doorlopen we op voorhand een aantal belangrijke stappen:

 1. Ndat we je aanvraag hebben ontvangen plannen we een gesprek in. Dit kan digitaal of face to face zijn. Dat gesprek is ter kennismaking én om meer over de aanvraag te horen. Na het gesprek ontvang je van ons een vrijblijvende offerte.
 2. Gaan we samenwerken? Wat leuk! We sturen je dan een digitaal inventarisatieformulier toe, zodat we nog meer te weten komen over jullie situatie en behoeftes.
 3. Op basis van alle input stemmen we de inhoud van de training af op jullie wensen. Je ontvangt van ons een concept programma en alle facilitaire informatie. We nodigen je uit om hier feedback op te geven.
 4. Is het programma akkoord? Dan is het proces voorafgaand aan de training afgerond. Op de dag zelf is onze trainer ruim op tijd aanwezig om op te bouwen en voor te bereiden.
Werkwijze: actief leren

De werkwijze tijdens een training is essentieel voor het resultaat. Dit is hoe we te werk gaan:


Voor onze soft skill trainingen hebben we de actief leren-methode ontwikkelt. Daarmee kunnen we in korte tijd toewerken naar een hoog leerrendement.

Actief leren betekent dat de deelnemers in een training veelvuldig zélf aan de slag gaan met de materie. Onze trainers wisselen de nodige theorie daarom regelmatig af met interactieve praktijkonderdelen, zoals opdrachten, reflectie en oefeningen. Door deze manier van werken ontstaan er bij deelnemers razendsnel handvatten en inzichten, die zij vervolgens eenvoudig in hun werkleven kunnen inzetten.

Daarnaast wordt er afwisselend individueel, plenair of in subgroepen gewerkt. Dat houdt de interactie, de energie en het plezier continu op een hoog niveau. Zo wordt leren effectiever én leuker.

Offerte aanvragen

Vraag een vrijblijvende offerte aan. Je ontvangt hem binnen 48 uur in je mailbox.

Deze training in het kort

Duur: 4, 7 of 2 * 4 uur


Vanaf: €1.095,00 excl. btw


Groep: Max. 15 (meer in overleg)


Waar: Incompany, heel Nederland

Andere wensen of behoeftes?
We kunnen de training aanpassen.

Wil je samen met je collega’s aan jullie soft skills werken? Boek deze training!

Vraag via onderstaande knop een offerte aan voor deze training.
We zorgen dat de offerte binnen 48 uur in je mailbox zit.

Heb je nog vragen of wil je advies? Onze coördinatoren helpen je graag.

We hebben al 150+ klanten mogen helpen.. 😍
Zij beoordelen ons met een 8.8.

Dineke Philipse

Verenigingsmanager, CLC-Vecta

Wij boeken regelmatig soft skill trainingen voor onze leden. We werken daarvoor altijd samen met Soft Skill Trainer. Ze hebben een breed aanbod, hoge kwaliteit en goede prijsstelling.

Rian van Nuland

Medewerker HRM, Lavans

Soft Skill Trainer geeft nu al meer dan 2 jaar trainingen aan onze medewerkers. Ze communiceren altijd snel en duidelijk. Zowel voor als na de training. Dat vinden we heel prettig.

Michelle Oosthuyzen

Eigenaar, Stadsfruit

We hebben bij Soft Skill Trainer een training Complimenteren gevolgd. Onze medewerkers hebben daar ontzettend veel van op kunnen steken. Bedankt voor de leuke training!

Nancy Stevens

Teammanager, IvVW

Soft Skill Trainer faciliteert al lange tijd trainingen bij ons. Die samenwerking verloopt altijd prettig. Ze denken graag met je mee om samen de perfecte training te bedenken.

Maurits Schuijf

Founder, Shakes on Wheels

Wij zetten Soft Skill Trainer wel eens in voor onze klanten waarbij we catering verzorgen. We horen van die klanten altijd positieve geluiden als deze partij langs is geweest.

Robin van ’t Ruim

Manager, de Balie

Fijne service, snel contact en interessante trainingen. Zo zou ik onze prettige samenwerking met Soft Skill Trainer beschrijven. Bedankt tot dusver en op naar nog vele jaren!

8,6 waardering

Klanten waarderen ons met
een gemiddelde van 8,6.

150+ klanten

Onze klanten bevinden zich
verspreid door heel Nederland.

#1 trainers

We werken uitsluitend met
gespecialiseerde trainers.

Actief leren

Wij passen ‘actief leren’ toe voor
een optimaal leerrendement.

Peter Houtman

Coördinator

Heb je hulp nodig?

Hebben jij en je collega’s interesse in een van onze soft skill trainingen?
Als je contact met ons opneemt helpen we je graag.

  We zijn per mail bereikbaar op welkom@softskilltrainer.nl.
→  We zijn telefonisch bereikbaar op 030 – 227 0736.