Boek onze soft skill training

Omgaan met agressie

Home » Alle soft skill trainingen » Training Omgaan met agressie

Training Omgaan met agressie

Agressie in de vorm van schelden, intimidatie of soms zelfs fysiek geweld. Helaas zien we dit soort excessen op steeds meer werkvloeren terug. Dat is ontzettend triest, maar voor sommige werknemers helaas wel de realiteit. Als medewerker kan je je behoorlijk machteloos voelen op dat soort momenten. De situatie kan dan een enorme impact maken op jouw gemoedstoestand. Wij moedigen iedereen dan ook aan om soft skills te ontwikkelen om goed om te kunnen gaan met agressie op werk.

Leer alle benodigde skills om goed om te kunnen gaan met situaties waarin agressie een rol speelt

Gelukkig zijn er beproefde technieken die je kunnen helpen. Technieken op het gebied van communicatie en lichaamstaal, die ervoor zorgen dat je situaties kan inschatten, voorkomen en de-escaleren. En mocht het dan toch een keer tot agressie komen, dan zijn er manieren om de situatie beter te verwerken en sneller achter je te laten. We gaan in deze incompany training alle handvatten aanreiken die zorgen dat jij beter om kan gaan met vormen van agressie op de werkvloer. Of dat nu verbaal of fysiek is.

Voor het welzijn van jou en je collega’s is het waardevol deze soft skills aan te leren. En dat is precies wat we in deze incompany training gaan doen. Onder het kopje ‘Inhoud’ vertellen we je precies wat er aan bod komt.

Inhoud van de training

Hieronder geven we een indicatie van de training. De definitieve inhoud wordt afgestemd op jullie behoeften.


 • We reflecteren op jullie situatie. Is agressie een relevant thema? Hoe vaak komt dit voor, in welke vormen gebeurd het en hoe gaan jullie hier momenteel mee om?
 • We behandelen begrippen zoals agressie, angst en onveiligheid. Hoe kijken jullie hier tegenaan?
 • Welke technieken om met agressie om te gaan kennen jullie al? Welke zetten jullie in en hoe pakken die uit?
 • We leren je hoe je een situatie adequaat kan inschatten. Zodat je precies weet wat de beste manier is om de situatie te managen.
 • We behandelen en oefenen uitgebreid met verschillende vormen van non-verbale communicatie die je kunnen helpen in dergelijke situaties.
 • In rollenspellen en praktijkopdrachten gaan we uitgebreid aan de slag met verschillende manieren om agressiviteit verbaal te beteugelen.
 • We bespreken verschillende weerbaarheidstechnieken die jou leren hoe je jezelf weerbaarder maakt in situaties waarin agressie een rol speelt.
Resultaten van de training

We gaan in deze training werken aan de volgende resultaten.


 • Je leert over vormen van agressie en wordt je bewust van hoe jij nu met agressie omgaat.
 • Je bent in staat een inschatting te maken van situaties waarin agressie mogelijk eeen rol gaat spelen, zodat je direct weet welke actie benodigd is om de situatie te managen.
 • Je weet hoe je non-verbaal en verbaal kan handelen om situaties te voorkomen, de-escaleren of te managen.
 • Je bent weerbaarder voor situaties waarin agressie voorkomt.
 • Je ervaart meer zelfvertrouwen, rust en kracht op momenten waarop agressie een rol speelt.
Investering en proces

Hebben jullie andere behoeftes of een afwijkende groep deelnemers? We bespreken de mogelijkheden graag.


DuurInvesteringGroepsgrootte
4 uur€1.095,00 ex. btwMax. 15 (Meer in overleg)
7 uur€1.995,00 ex. btw Max. 15 (Meer in overleg)
2 * 4 uur€2.295,00 ex. btwMax. 15 (Meer in overleg)
3 * 4 uur€3.295,00 ex. btwMax. 15 (Meer in overleg)

Proces voor de training

Voor het slagen van de training is het belangrijk dat de inhoud zo goed mogelijk aansluit op jullie behoefte. Om de inhoud af te stemmen doorlopen we op voorhand een aantal belangrijke stappen:

 1. Ndat we je aanvraag hebben ontvangen plannen we een gesprek in. Dit kan digitaal of face to face zijn. Dat gesprek is ter kennismaking én om meer over de aanvraag te horen. Na het gesprek ontvang je van ons een vrijblijvende offerte.
 2. Gaan we samenwerken? Wat leuk! We sturen je dan een digitaal inventarisatieformulier toe, zodat we nog meer te weten komen over jullie situatie en behoeftes.
 3. Op basis van alle input stemmen we de inhoud van de training af op jullie wensen. Je ontvangt van ons een concept programma en alle facilitaire informatie. We nodigen je uit om hier feedback op te geven.
 4. Is het programma akkoord? Dan is het proces voorafgaand aan de training afgerond. Op de dag zelf is onze trainer ruim op tijd aanwezig om op te bouwen en voor te bereiden.
Werkwijze: actief leren

De werkwijze tijdens een training is essentieel voor het resultaat. Dit is hoe we te werk gaan:


Voor onze soft skill trainingen hebben we de actief leren-methode ontwikkelt. Daarmee kunnen we in korte tijd toewerken naar een hoog leerrendement.

Actief leren betekent dat de deelnemers in een training veelvuldig zélf aan de slag gaan met de materie. Onze trainers wisselen de nodige theorie daarom regelmatig af met interactieve praktijkonderdelen, zoals opdrachten, reflectie en oefeningen. Door deze manier van werken ontstaan er bij deelnemers razendsnel handvatten en inzichten, die zij vervolgens eenvoudig in hun werkleven kunnen inzetten.

Daarnaast wordt er afwisselend individueel, plenair of in subgroepen gewerkt. Dat houdt de interactie, de energie en het plezier continu op een hoog niveau. Zo wordt leren effectiever én leuker.

Offerte aanvragen

Vraag een vrijblijvende offerte aan. Je ontvangt hem binnen 48 uur in je mailbox.

Deze training in het kort

Duur: 4, 7 of 2 * 4 uur


Vanaf: €1.095,00 excl. btw


Groep: Max. 15 (meer in overleg)


Waar: Incompany, heel Nederland

Andere wensen of behoeftes?
We kunnen de training aanpassen.

Wil je samen met je collega’s aan jullie soft skills werken? Boek deze training!

Vraag via onderstaande knop een offerte aan voor deze training.
We zorgen dat de offerte binnen 48 uur in je mailbox zit.

Heb je nog vragen of wil je advies? Onze coördinatoren helpen je graag.

We hebben al 150+ klanten mogen helpen.. 😍
Zij beoordelen ons met een 8.8.

Dineke Philipse

Verenigingsmanager, CLC-Vecta

Wij boeken regelmatig soft skill trainingen voor onze leden. We werken daarvoor altijd samen met Soft Skill Trainer. Ze hebben een breed aanbod, hoge kwaliteit en goede prijsstelling.

Rian van Nuland

Medewerker HRM, Lavans

Soft Skill Trainer geeft nu al meer dan 2 jaar trainingen aan onze medewerkers. Ze communiceren altijd snel en duidelijk. Zowel voor als na de training. Dat vinden we heel prettig.

Michelle Oosthuyzen

Eigenaar, Stadsfruit

We hebben bij Soft Skill Trainer een training Complimenteren gevolgd. Onze medewerkers hebben daar ontzettend veel van op kunnen steken. Bedankt voor de leuke training!

Nancy Stevens

Teammanager, IvVW

Soft Skill Trainer faciliteert al lange tijd trainingen bij ons. Die samenwerking verloopt altijd prettig. Ze denken graag met je mee om samen de perfecte training te bedenken.

Maurits Schuijf

Founder, Shakes on Wheels

Wij zetten Soft Skill Trainer wel eens in voor onze klanten waarbij we catering verzorgen. We horen van die klanten altijd positieve geluiden als deze partij langs is geweest.

Robin van ’t Ruim

Manager, de Balie

Fijne service, snel contact en interessante trainingen. Zo zou ik onze prettige samenwerking met Soft Skill Trainer beschrijven. Bedankt tot dusver en op naar nog vele jaren!

8,6 waardering

Klanten waarderen ons met
een gemiddelde van 8,6.

150+ klanten

Onze klanten bevinden zich
verspreid door heel Nederland.

#1 trainers

We werken uitsluitend met
gespecialiseerde trainers.

Actief leren

Wij passen ‘actief leren’ toe voor
een optimaal leerrendement.

Peter Houtman

Coördinator

Heb je hulp nodig?

Hebben jij en je collega’s interesse in een van onze soft skill trainingen?
Als je contact met ons opneemt helpen we je graag.

  We zijn per mail bereikbaar op welkom@softskilltrainer.nl.
→  We zijn telefonisch bereikbaar op 030 – 227 0736.