Boek onze soft skill training

Omgaan met e-mail

Home » Alle soft skill trainingen » Training Omgaan met e-mail

Training Omgaan met e-mail

Het is weer zo ver. Je e-mail inbox zit bommetjevol. Je loopt achter de feiten aan en je contactpersonen beginnen al reminders te sturen. Paniek! Je mailbox is een tijdverslindend monster geworden, die je het liefste zo veel mogelijk ontwijkt. Voor veel professionals is dit helaas aan de orde aan de dag. Zij zijn het als een uitdaging om hier de baas over te worden en te blijven. En dat drukt de productiviteit en de moraal. Zonde, want dat kan ook heel anders! 

Wordt weer baas in je eigen inbox: ontdek mailtechnieken en verander je mindset

Zou het niet fijn zijn als je aan het einde van de dag altijd een opgeruimde inbox hebt? Zodat je rust in je hoofd hebt en precies weet hoeveel werk je nog moet verzetten. En zodat je met een opgeruimd, voldaan en trots gevoel de dag kan afsluiten. Geloof ons, dat wil je.

Het is mogelijk om je mailbox zo in te stellen dat hij je juist werk uit handen neemt. Zodat je minder tijd besteed maar wel meer voor elkaar krijgt. Wij leren het je in deze incompany training. Maar we kijken ook naar jouw mindset ten opzichte van e-mail. Want ook die speelt een grote rol in hoe je met jouw inbox omgaat. Zo wordt je productiever, ervaar je meer rust en veel meer plezier.

Inhoud van de training

Hieronder geven we een indicatie van de training. De definitieve inhoud wordt afgestemd op jullie behoeften.


 • Er zijn 7 hoofdoorzaken van een bomvolle mailbox. Wij vertellen het je in geuren en kleuren.
 • We zoomen in op de hoofdoorzaken en bepalen welke jou het meeste tot last zijn. Daarnaast ontdek je wat de impact daarvan is.
 • Je leert over jouw gedrag, in welke valkuilen je trapt en hoe je dit kunt veranderen.
 • We onderzoeken jouw perspectief op e-mail. We leren je eenvoudige, maar effectieve manieren om efficiënter met anderen te kunnen mailen.
 • We behandelen ook de technische kant van jouw inbox. We gaan aan de slag om die zo in te richten, zodat het een efficiënte tool wordt die je helpt overzicht te krijgen en te houden.
 • De training zit vol met praktijkelementen. Tijdens opdrachten, challenges en oefeningen kunnen jullie alle theorie direct in de praktijk brengen.
Resultaten van de training

We gaan in deze training werken aan de volgende resultaten.


 • Je vergaart inzichten in de valkuilen waar je instapt op het gebied van e-mail.
 • Je leert verschillende strategieën kennen om via e-mails efficiënter en effectiever te communiceren.
 • Je krijgt kennis over welk gedrag jouw overvolle mailbox kan veranderen in een scrollvrije mailbox.
 • Je krijgt handvatten en concrete tips om je mailbox efficiënt in te richten, zodat hij je werk uit handen neemt.
 • Je haalt na afloop meer plezier uit je werk. Je bent productiever, ervaart minder stress en ziet je mailbox weer als handige tool in plaats van tijdsverslindend monster.
Over de trainer

We werken uitsluitend met gespecialiseerde trainers. Deze training wordt gegeven door:


Carla

Mensen laten leren op een leuke manier. Dat is de aanpak waar Carla van houdt. Door actieve werkvormen en het delen van ervaringen wordt de training een succes, dat doorwerkt als er weer ‘gewoon’ gewerkt moet worden.

Specialisme
Carla geeft al jaren trainingen in het bedrijfsleven en voor stichtingen en instituten op het gebied van efficiënt werken, procesverbetering en Lean. Ze heeft een doctoraal Medische Biologie en Biotechnologie.

Investering en proces

Hebben jullie andere behoeftes of een afwijkende groep deelnemers? We bespreken de mogelijkheden graag.


DuurInvesteringGroepsgrootte
4 uur€1.095,00 ex. btwMax. 15 (Meer in overleg)
7 uur€1.995,00 ex. btw Max. 15 (Meer in overleg)
2 * 4 uur€2.295,00 ex. btwMax. 15 (Meer in overleg)
3 * 4 uur€3.295,00 ex. btwMax. 15 (Meer in overleg)

Proces voor de training

Voor het slagen van de training is het belangrijk dat de inhoud zo goed mogelijk aansluit op jullie behoefte. Om de inhoud af te stemmen doorlopen we op voorhand een aantal belangrijke stappen:

 1. Ndat we je aanvraag hebben ontvangen plannen we een gesprek in. Dit kan digitaal of face to face zijn. Dat gesprek is ter kennismaking én om meer over de aanvraag te horen. Na het gesprek ontvang je van ons een vrijblijvende offerte.
 2. Gaan we samenwerken? Wat leuk! We sturen je dan een digitaal inventarisatieformulier toe, zodat we nog meer te weten komen over jullie situatie en behoeftes.
 3. Op basis van alle input stemmen we de inhoud van de training af op jullie wensen. Je ontvangt van ons een concept programma en alle facilitaire informatie. We nodigen je uit om hier feedback op te geven.
 4. Is het programma akkoord? Dan is het proces voorafgaand aan de training afgerond. Op de dag zelf is onze trainer ruim op tijd aanwezig om op te bouwen en voor te bereiden.
Werkwijze: actief leren

De werkwijze tijdens een training is essentieel voor het resultaat. Dit is hoe we te werk gaan:


Voor onze soft skill trainingen hebben we de actief leren-methode ontwikkelt. Daarmee kunnen we in korte tijd toewerken naar een hoog leerrendement.

Actief leren betekent dat de deelnemers in een training veelvuldig zélf aan de slag gaan met de materie. Onze trainers wisselen de nodige theorie daarom regelmatig af met interactieve praktijkonderdelen, zoals opdrachten, reflectie en oefeningen. Door deze manier van werken ontstaan er bij deelnemers razendsnel handvatten en inzichten, die zij vervolgens eenvoudig in hun werkleven kunnen inzetten.

Daarnaast wordt er afwisselend individueel, plenair of in subgroepen gewerkt. Dat houdt de interactie, de energie en het plezier continu op een hoog niveau. Zo wordt leren effectiever én leuker.

Offerte aanvragen

Vraag een vrijblijvende offerte aan. Je ontvangt hem binnen 48 uur in je mailbox.

Deze training in het kort

Duur: 4, 7 of 2 * 4 uur


Vanaf: €1.095,00 excl. btw


Groep: Max. 15 (meer in overleg)


Waar: Incompany, heel Nederland

Andere wensen of behoeftes?
We kunnen de training aanpassen.

Wil je samen met je collega’s aan jullie soft skills werken? Boek deze training!

Vraag via onderstaande knop een offerte aan voor deze training.
We zorgen dat de offerte binnen 48 uur in je mailbox zit.

Heb je nog vragen of wil je advies? Onze coördinatoren helpen je graag.

We hebben al 150+ klanten mogen helpen.. 😍
Zij beoordelen ons met een 8.8.

Dineke Philipse

Verenigingsmanager, CLC-Vecta

Wij boeken regelmatig soft skill trainingen voor onze leden. We werken daarvoor altijd samen met Soft Skill Trainer. Ze hebben een breed aanbod, hoge kwaliteit en goede prijsstelling.

Rian van Nuland

Medewerker HRM, Lavans

Soft Skill Trainer geeft nu al meer dan 2 jaar trainingen aan onze medewerkers. Ze communiceren altijd snel en duidelijk. Zowel voor als na de training. Dat vinden we heel prettig.

Michelle Oosthuyzen

Eigenaar, Stadsfruit

We hebben bij Soft Skill Trainer een training Complimenteren gevolgd. Onze medewerkers hebben daar ontzettend veel van op kunnen steken. Bedankt voor de leuke training!

Nancy Stevens

Teammanager, IvVW

Soft Skill Trainer faciliteert al lange tijd trainingen bij ons. Die samenwerking verloopt altijd prettig. Ze denken graag met je mee om samen de perfecte training te bedenken.

Maurits Schuijf

Founder, Shakes on Wheels

Wij zetten Soft Skill Trainer wel eens in voor onze klanten waarbij we catering verzorgen. We horen van die klanten altijd positieve geluiden als deze partij langs is geweest.

Robin van ’t Ruim

Manager, de Balie

Fijne service, snel contact en interessante trainingen. Zo zou ik onze prettige samenwerking met Soft Skill Trainer beschrijven. Bedankt tot dusver en op naar nog vele jaren!

8,6 waardering

Klanten waarderen ons met
een gemiddelde van 8,6.

150+ klanten

Onze klanten bevinden zich
verspreid door heel Nederland.

#1 trainers

We werken uitsluitend met
gespecialiseerde trainers.

Actief leren

Wij passen ‘actief leren’ toe voor
een optimaal leerrendement.

Peter Houtman

Coördinator

Heb je hulp nodig?

Hebben jij en je collega’s interesse in een van onze soft skill trainingen?
Als je contact met ons opneemt helpen we je graag.

  We zijn per mail bereikbaar op welkom@softskilltrainer.nl.
→  We zijn telefonisch bereikbaar op 030 – 227 0736.