Home » Soft skill trainingen: dit mag je verwachten
trainingen op het gebied van soft skills

Soft skill trainingen: dit mag je verwachten

Tags: | ⏱ Leestijd: 4 minuten

Oke, jullie zijn er uit. Jij en je collega’s willen aan een bepaalde soft skill werken zodat jullie (samen) door kunnen groeien. Volgens ons is dat een slimme investering, want soft skills bepalen voor een groot deel hoe goed individuen, teams en organisaties presteren.

Soft skills mogen gezien worden als de smeerolie binnen een organisatie. Ze richten zich voornamelijk op houding, gedrag en de onderlinge dynamiek tussen collega’s. Zonder soft skills is het moeilijk, misschien zelfs onmogelijk, om samen te werken of om klanten te bedienen. De belangen van goede soft skills zijn dus erg groot.

Maar we kunnen ons voorstellen dat je nog niet veel soft skill trainingen gevolgd hebt. En dat je dus benieuwd bent naar wat dat dan precies is? Wat mag je verwachten van een soft skill training? In dit artikel nemen we je mee in de structuur van zo’n training en vertellen we meer over de voordelen die je er van mag verwachten.

Welke soft skill trainingen zijn er

Bij Soft Skill Trainer onderscheiden we vier categorieën waarin wij onze soft skill trainingen hebben verdeeld. Het gaat om trainingen op het gebied van professionele competenties, communicatie, persoonlijke ontwikkeling en persoonlijke effectiviteit. We lichten iedere categorie hieronder even kort aan je toe:

Soft skill trainingen voor professionele competenties

Als je kijkt naar de categorie professionele competenties hebben de trainingen één ding gemeen: iedere training draagt bij aan jouw professionele ontwikkeling. Het gaat dus om soft skills waar je in de dagelijkse praktijk van het werken profijt van hebt. Zo vind je hier bijvoorbeeld de trainingen effectief vergaderen, timemanagement en klantgericht werken. Het ontwikkelen van deze soft skills is prettig voor een individuele medewerker, maar ook voor het team.

Soft skill trainingen voor communicatie

In de samenwerking tussen collega’s valt of staat het succes met de manier van communiceren. En vergis je niet: er zijn veel medewerkers die niet erg bedreven zijn in constructieve communicatie. De soft skill trainingen op het gebied van communicatie helpen daarbij. Zo vind je in deze categorie de training moeilijke gesprekken voeren, complimenteren of feedback geven en ontvangen. In al deze incompany soft skill trainingen staat communicatie centraal.

Soft skill trainingen voor persoonlijke ontwikkeling

Bij soft skill trainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling denk je misschien niet direct aan een incompany training. Toch zijn er veel soft skills die ervoor zorgen dat jij je verder ontwikkelt op persoonlijk gebied. Trainingen waar je mentaal sterker en weerbaarder van wordt. Denk eens aan sessies over mentale veerkracht of ontspannen werken. De trainingen in deze categorie hebben als doel om jou persoonlijk sterker te maken.

Soft skill trainingen voor persoonlijke effectiviteit

Soft skill trainingen op het gebied van persoonlijke effectiviteit helpen je om effectiever met je tijd en met je werk om te gaan. Denk aan een training succesvol veranderen of assertief handelen. Natuurlijk groei je daar als individu van, maar ook als team heb je baat bij een incompany training op het gebied van persoonlijke effectiviteit. Het helpt een team om beter samen te werken en meer output te leveren.

Welke voordelen kun je verwachten van een soft skill training

Soft skill trainingen leveren talloze voordelen op, op zowel individueel-, team- als organisatieniveau. En dat is belangrijk, want als organisatie wil je natuurlijk rendement op de investering die je doet als je een training boekt. Maar wat zijn deze voordelen precies? Hieronder lichten we een aantal belangrijke voor je uit.

Voordeel 1: Je wordt beter in wat je doet

Het belangrijkste (en meest logische) voordeel is dat je door een training simpelweg beter wordt in wat je doet. Je ontwikkelt je, doet nieuwe inzichten op en kan vooruit met nieuwe kennis en kunde. Dat vergroot de waarde die je hebt voor jezelf, voor je team en voor de organisatie. Door jezelf te ontwikkelen presteer je beter, krijg je meer gedaan en gaat de kwaliteit van je werk omhoog. Je wordt dus een betere professional.

Voordeel 2: Je ervaart meer werkgeluk

Werken aan soft skills betekent werken aan jezelf. En werknemers die zich mogen ontwikkelen zijn doorgaans gelukkiger dan hun collega’s die dat niet mogen. Werkgeluk resulteert vervolgens weer in meer vitaliteit, meer motivatie, meer betrokkenheid en betere prestaties.

Voordeel 3: Je werkt efficiënter en effectiever

Soft skill trainingen zorgen ervoor dat je efficiënter en effectiever wordt. Je wordt immers beter in wat je doet. Zo krijg je meer gedaan in minder tijd. Je output gaat omhoog, terwijl je werkt met meer rust en zelfvertrouwen.

Voordeel 4: Betere communicatie en samenwerking

Soft skill trainingen hebben regelmatig iets te maken met communicatie. En skills op het gebied van communicatie zorgen ervoor dat je beter kan samenwerken. Teams leren om op een constructieve en prettige manier met elkaar te werken en te communiceren. En gaat de training niet specifiek over communicatie? Dan bevordert het feit dat je samen ergens aan deelneemt al het teamgevoel en de onderlinge relaties.

Voordeel 5: Zelfvertrouwen wordt vergroot

Het opdoen van nieuwe skills sterkt je zelfvertrouwen. Je vergroot je eigen waarde en daarmee ook je eigenwaarde. Dat merk je terug in jouw rol binnen de organisatie. Zelfvertrouwen zorgt ervoor dat medewerkers vol vertrouwen durven te gaan staan voor hun eigen kwaliteiten. Mensen komen in hun kracht te staan, durven mee te denken en voelen zich meer betrokken bij hun functie en bij de organisatie.

De rol van Soft Skill Trainer

Wij zijn Soft Skill Trainer. De grootste aanbieder van incompany soft skill trainingen. Met meer dan 25 verschillende trainingen helpen we werknemers bij de ontwikkeling van hun soft skills. Dat doen we voor organisaties door heel Nederland, van ieder formaat en in iedere sector.

In onze soft skill trainingen maken we gebruik van onze ‘actief leren’-methode. Dat betekent dat we de theorie veelvuldig afwisselen met praktijkelementen, zoals opdrachten, rollenspellen en verschillende oefeningen. Zo ontstaan direct inzichten en krijg je de nieuwe kennis en kunde razendsnel onder de knie.

Hebben jij en je collega’s interesse in een incompany soft skill training? Neem dan gerust contact met ons op. We denken graag met je mee over de beste invulling voor jullie leerbehoefte.

Categorieën

Onze laatste artikelen

We publiceren regelmatig nieuwe artikelen over soft skills, trainingen en werk in het algemeen.

Wat zijn soft skills eigenlijk precies?

Wat zijn soft skills eigenlijk precies?

Soft skills zijn intermenselijke vaardigheden, karaktertrekken of specifieke eigenschappen. Ze hebben in ieder geval altijd met mensen te maken. Niet voor niets worden soft skills ook wel eens 'people skills' of 'personal skills' genoemd. Maar welke naam je...

8,6 waardering

Klanten waarderen ons met
een gemiddelde van 8,6.

150+ klanten

Onze klanten bevinden zich
verspreid door heel Nederland.

#1 trainers

We werken uitsluitend met
gespecialiseerde trainers.

Actief leren

Wij passen ‘actief leren’ toe voor
een optimaal leerrendement.

We hebben al 150+ klanten mogen helpen.. 😍
Zij beoordelen ons met een 8.8.

Dineke Philipse

Verenigingsmanager, CLC-Vecta

Wij boeken regelmatig soft skill trainingen voor onze leden. We werken daarvoor altijd samen met Soft Skill Trainer. Ze hebben een breed aanbod, hoge kwaliteit en goede prijsstelling.

Rian van Nuland

Medewerker HRM, Lavans

Soft Skill Trainer geeft nu al meer dan 2 jaar trainingen aan onze medewerkers. Ze communiceren altijd snel en duidelijk. Zowel voor als na de training. Dat vinden we heel prettig.

Michelle Oosthuyzen

Eigenaar, Stadsfruit

We hebben bij Soft Skill Trainer een training Complimenteren gevolgd. Onze medewerkers hebben daar ontzettend veel van op kunnen steken. Bedankt voor de leuke training!

Nancy Stevens

Teammanager, IvVW

Soft Skill Trainer faciliteert al lange tijd trainingen bij ons. Die samenwerking verloopt altijd prettig. Ze denken graag met je mee om samen de perfecte training te bedenken.

Maurits Schuijf

Founder, Shakes on Wheels

Wij zetten Soft Skill Trainer wel eens in voor onze klanten waarbij we catering verzorgen. We horen van die klanten altijd positieve geluiden als deze partij langs is geweest.

Robin van ‘t Ruim

Manager, de Balie

Fijne service, snel contact en interessante trainingen. Zo zou ik onze prettige samenwerking met Soft Skill Trainer beschrijven. Bedankt tot dusver en op naar nog vele jaren!

Peter Houtman

Coördinator

Heb je hulp nodig?

Hebben jij en je collega’s interesse in een van onze soft skill trainingen?
Als je contact met ons opneemt helpen we je graag.

  We zijn per mail bereikbaar op welkom@softskilltrainer.nl.
→  We zijn telefonisch bereikbaar op 030 – 227 0736.