Boek onze soft skill training

Effectief omgaan met emoties

Home » Alle soft skill trainingen » Training Effectief omgaan met emoties

Training Effectief omgaan met emoties

Iedereen binnen de organisatie heeft een bepaalde rol op kantoor. En iedereen weet precies wat hij of zij moet doen om professioneel over te komen. Maar het is onvermijdelijk dat er dingen gebeuren die iets bij je teweeg brengen. Iets waardoor je verdrietig, gefrustreerd, boos of juist heel blij wordt. 

Door goed om te gaan met je emoties wordt je productiever, vitaler en gelukkiger

Maar hoe ga je precies om met die emoties? Mag je ze eigenlijk wel uiten op kantoor? Of verberg je ze liever, omdat je het niet professioneel vindt om je emoties te laten zien? In deze incompany training gaan we in op deze vragen. We laten zien op welke manier bepaalde situaties impact op je hebben én leren je hoe je er effectief mee om kan gaan. Op een manier die aansluit bij jou, die je verder helpt en je gelukkig maakt.

Wil jij ook leren hoe je op een effectieve manier om kan gaan met emoties? Dan is deze soft skill training perfect. Onder het kopje ‘inhoud’ vertellen we je wat je mag verwachten.

Inhoud van de training

Hieronder geven we een indicatie van de training. De definitieve inhoud wordt afgestemd op jullie behoeften.


 • We behandelen verschillende momenten op werk waarin emotie een rol heeft gespeeld. Welke momenten vond je makkelijk en welke juist moeilijk?
 • We maken inzichtelijk hoe je effectief om kan gaan met verschil-lende emoties en welke succesfactoren daarbij van belang zijn.
 • We laten je ervaren dat aannames en oordelen bijna altijd contra-productief zijn. En we tonen je hoe je hier anders mee om kan gaan.
 • De emoties die je op de werkvloer ervaart zeggen iets over jouw behoeftes. En die behoeftes kan je vertalen naar een verzoek aan je collega’s. Wij laten je zien hoe je dit doet.
 • De training zit vol met opdrachten, rollenspellen en oefeningen. Zodat jij direct in de praktijk leert hoe je om kan gaan met je emoties. 
Resultaten van de training

We gaan in deze training werken aan de volgende resultaten.


 • Je maakt inzichtelijk hoe je omgaat met je eigen emoties en die van anderen.
 • Je denkt na over waar jouw emoties vandaan komen en in hoeverre je behoefte voelt om hier verandering in aan te brengen.
 • Je bent in staat om op een prettige, opbouwende manier te communiceren over je eigen emoties en die van anderen.
 • Je hebt concrete handvatten om alle nieuwe kennis en kunde de komende periode zelfstandig in de praktijk te brengen.
 • Je bent na de training zelfstandig in staat om effectief om te gaan met emoties op de werkvloer.
Over de trainer

We werken uitsluitend met gespecialiseerde trainers. Deze training wordt gegeven door:


Gitty

Gitty werkte na haar hbo opleiding creatieve therapie een aantal jaar in de geestelijke gezondheidszorg. Gaandeweg merkte ze de behoefte om mensen meer te kunnen helpen bij hun ontwikkeling. Daarom besloot ze een vervolgopleiding tot trainer en coach te volgen.

Sinds 2019 organiseert Gitty meerdere workshops bij Soft Skill Trainer. Daarmee wilt ze bevlogen professionals en teams helpen bij het vergrote van de onderlinge verbinding, zingeving en balans. Ze vind het daarbij belangrijk om ieders kwaliteiten effectief in te zetten. Zodat de effectiviteit toeneemt, de samenwerking verbetert en het werkplezier groeit.

Workshops met Gitty zijn interactief en energiek. Door veel dialoog en reflectie op te zoeken wordt het leerrendement van deelnemers gestimuleerd.

Investering en proces

Hebben jullie andere behoeftes of een afwijkende groep deelnemers? We bespreken de mogelijkheden graag.


DuurInvesteringGroepsgrootte
4 uur€1.095,00 ex. btwMax. 15 (Meer in overleg)
7 uur€1.995,00 ex. btw Max. 15 (Meer in overleg)
2 * 4 uur€2.295,00 ex. btwMax. 15 (Meer in overleg)
3 * 4 uur€3.295,00 ex. btwMax. 15 (Meer in overleg)

Proces voor de training

Voor het slagen van de training is het belangrijk dat de inhoud zo goed mogelijk aansluit op jullie behoefte. Om de inhoud af te stemmen doorlopen we op voorhand een aantal belangrijke stappen:

 1. Ndat we je aanvraag hebben ontvangen plannen we een gesprek in. Dit kan digitaal of face to face zijn. Dat gesprek is ter kennismaking én om meer over de aanvraag te horen. Na het gesprek ontvang je van ons een vrijblijvende offerte.
 2. Gaan we samenwerken? Wat leuk! We sturen je dan een digitaal inventarisatieformulier toe, zodat we nog meer te weten komen over jullie situatie en behoeftes.
 3. Op basis van alle input stemmen we de inhoud van de training af op jullie wensen. Je ontvangt van ons een concept programma en alle facilitaire informatie. We nodigen je uit om hier feedback op te geven.
 4. Is het programma akkoord? Dan is het proces voorafgaand aan de training afgerond. Op de dag zelf is onze trainer ruim op tijd aanwezig om op te bouwen en voor te bereiden.
Werkwijze: actief leren

De werkwijze tijdens een training is essentieel voor het resultaat. Dit is hoe we te werk gaan:


Voor onze soft skill trainingen hebben we de actief leren-methode ontwikkelt. Daarmee kunnen we in korte tijd toewerken naar een hoog leerrendement.

Actief leren betekent dat de deelnemers in een training veelvuldig zélf aan de slag gaan met de materie. Onze trainers wisselen de nodige theorie daarom regelmatig af met interactieve praktijkonderdelen, zoals opdrachten, reflectie en oefeningen. Door deze manier van werken ontstaan er bij deelnemers razendsnel handvatten en inzichten, die zij vervolgens eenvoudig in hun werkleven kunnen inzetten.

Daarnaast wordt er afwisselend individueel, plenair of in subgroepen gewerkt. Dat houdt de interactie, de energie en het plezier continu op een hoog niveau. Zo wordt leren effectiever én leuker.

Offerte aanvragen

Vraag een vrijblijvende offerte aan. Je ontvangt hem binnen 48 uur in je mailbox.

Deze training in het kort

Duur: 4, 7 of 2 * 4 uur


Vanaf: €1.095,00 excl. btw


Groep: Max. 15 (meer in overleg)


Waar: Incompany, heel Nederland

Andere wensen of behoeftes?
We kunnen de training aanpassen.

Wil je samen met je collega’s aan jullie soft skills werken? Boek deze training!

Vraag via onderstaande knop een offerte aan voor deze training.
We zorgen dat de offerte binnen 48 uur in je mailbox zit.

Heb je nog vragen of wil je advies? Onze coördinatoren helpen je graag.

We hebben al 150+ klanten mogen helpen.. 😍
Zij beoordelen ons met een 8.8.

Dineke Philipse

Verenigingsmanager, CLC-Vecta

Wij boeken regelmatig soft skill trainingen voor onze leden. We werken daarvoor altijd samen met Soft Skill Trainer. Ze hebben een breed aanbod, hoge kwaliteit en goede prijsstelling.

Rian van Nuland

Medewerker HRM, Lavans

Soft Skill Trainer geeft nu al meer dan 2 jaar trainingen aan onze medewerkers. Ze communiceren altijd snel en duidelijk. Zowel voor als na de training. Dat vinden we heel prettig.

Michelle Oosthuyzen

Eigenaar, Stadsfruit

We hebben bij Soft Skill Trainer een training Complimenteren gevolgd. Onze medewerkers hebben daar ontzettend veel van op kunnen steken. Bedankt voor de leuke training!

Nancy Stevens

Teammanager, IvVW

Soft Skill Trainer faciliteert al lange tijd trainingen bij ons. Die samenwerking verloopt altijd prettig. Ze denken graag met je mee om samen de perfecte training te bedenken.

Maurits Schuijf

Founder, Shakes on Wheels

Wij zetten Soft Skill Trainer wel eens in voor onze klanten waarbij we catering verzorgen. We horen van die klanten altijd positieve geluiden als deze partij langs is geweest.

Robin van ’t Ruim

Manager, de Balie

Fijne service, snel contact en interessante trainingen. Zo zou ik onze prettige samenwerking met Soft Skill Trainer beschrijven. Bedankt tot dusver en op naar nog vele jaren!

8,6 waardering

Klanten waarderen ons met
een gemiddelde van 8,6.

150+ klanten

Onze klanten bevinden zich
verspreid door heel Nederland.

#1 trainers

We werken uitsluitend met
gespecialiseerde trainers.

Actief leren

Wij passen ‘actief leren’ toe voor
een optimaal leerrendement.

Peter Houtman

Coördinator

Heb je hulp nodig?

Hebben jij en je collega’s interesse in een van onze soft skill trainingen?
Als je contact met ons opneemt helpen we je graag.

  We zijn per mail bereikbaar op welkom@softskilltrainer.nl.
→  We zijn telefonisch bereikbaar op 030 – 227 0736.