Boek onze soft skill training

Focus en aandacht vergroten

Home » Alle soft skill trainingen » Training Focus en aandacht vergroten

Training Focus en aandacht vergroten

Klinkt het volgende je als een droomscenario in de oren? Tijdens het uitwerken van de notulen laat jij je niet afleiden door kletsende collega’s. Ook blijf je geconcentreerd aan jouw nieuwe productidee werken, zelfs als er collega’s een hoop rumoer maken. Krijg je binnenkomende e-mails en appjes? Die leiden jou niet af. Kortom: het lukt jou om met focus en aandacht te werken. Wil je dat dit scenario werkelijkheid wordt? Dat kan met deze soft skill training.

Soft skill training Focus en aandacht vergroten: ontdek hoe jij met focus en aandacht kunt werken, zodat je zonder stress meer voor elkaar krijgt

Wanneer je met focus en aandacht werkt, word je niet snel afgeleid en blijf je bij je eigen werkzaamheden. Dat maakt je allereerst natuurlijk vele malen productiever. Maar daarnaast maakt het je werk ook nog eens veel leuker en meer ontspannen. Je werkenergie krijgt daardoor een flinke boost en je motivatie stijgt. In deze soft skill training leer jij hoe je meer aandacht en focus in je werk brengt. Je komt erachter wat jou afleidt en wat je daaraan kunt doen. Aan het einde van de training heb je een persoonlijk plan om met meer focus en aandacht te werken.

Wil je, samen met je collega’s, werken aan het vergroten van je focus en aandacht zodat je meer gedaan krijgt met meer rust en plezier? Dan is deze training perfect. Onder het kopje ‘Inhoud’ lees je precies wat er aan bod komt.

Inhoud van de training

Hieronder geven we een indicatie van de training. De definitieve inhoud wordt afgestemd op jullie behoeften.


 • Wij kijken hoe het er nu voor staat op het gebied van focus en aandacht: zijn er momenten dat het jou lukt om je te concentreren? Welke uitdagingen ervaar je en wat zorgt voor afleiding?
 • We duiken in de theorie, zodat je meer inzicht krijgt over de werking van focus en aandacht in het brein.
 • Je komt erachter dat het best logisch is dat we snel afgeleid raken en je leert welke factoren een rol spelen bij het verlies van aandacht.
 • Daarna ga je praktisch aan de slag. Je krijgt verschillende tips om met meer focus en aandacht te werken.
 • Je brengt de tips en geleerde inzichten direct in de praktijk, zodat je merkt of ze voor jou werken. Het draait hierbij ook om je ervaringen uit het verleden, zodat je nog meer uit de oefeningen haalt.
 • We maken gebruik van inzichten uit de neuropsychologie en gedragswetenschap om het plan van aanpak nog duidelijker en krachtiger te maken. 
 • Tegen het einde van de training maak je een plan om voortaan met meer focus en aandacht aan de slag te gaan. Als je de workshop als team volgt, wordt er ook een teamplan gevormd.
Resultaten van de training

We gaan in deze training werken aan de volgende resultaten.


 • Je kennis over de werking van je brein is vergroot en je leert waarom focus en aandacht zo belangrijk is in je werk.
 • Je weet wat je moet doen om minder snel te worden afgeleid, waardoor je effectiever en efficiënter werkt.
 • Je hebt verschillende technieken onder de knie gekregen om je focus en aandacht te trainen.
 • Met je persoonlijke actieplan beschik jij over de nodige handvatten om in de toekomst aandachtig en met focus te werken. Je zult al snel merken hoe fijn dat is!
Investering en proces

Hebben jullie andere behoeftes of een afwijkende groep deelnemers? We bespreken de mogelijkheden graag.


DuurInvesteringGroepsgrootte
4 uur€1.095,00 ex. btwMax. 15 (Meer in overleg)
7 uur€1.995,00 ex. btw Max. 15 (Meer in overleg)
2 * 4 uur€2.295,00 ex. btwMax. 15 (Meer in overleg)
3 * 4 uur€3.295,00 ex. btwMax. 15 (Meer in overleg)

Proces voor de training

Voor het slagen van de training is het belangrijk dat de inhoud zo goed mogelijk aansluit op jullie behoefte. Om de inhoud af te stemmen doorlopen we op voorhand een aantal belangrijke stappen:

 1. Ndat we je aanvraag hebben ontvangen plannen we een gesprek in. Dit kan digitaal of face to face zijn. Dat gesprek is ter kennismaking én om meer over de aanvraag te horen. Na het gesprek ontvang je van ons een vrijblijvende offerte.
 2. Gaan we samenwerken? Wat leuk! We sturen je dan een digitaal inventarisatieformulier toe, zodat we nog meer te weten komen over jullie situatie en behoeftes.
 3. Op basis van alle input stemmen we de inhoud van de training af op jullie wensen. Je ontvangt van ons een concept programma en alle facilitaire informatie. We nodigen je uit om hier feedback op te geven.
 4. Is het programma akkoord? Dan is het proces voorafgaand aan de training afgerond. Op de dag zelf is onze trainer ruim op tijd aanwezig om op te bouwen en voor te bereiden.
Werkwijze: actief leren

De werkwijze tijdens een training is essentieel voor het resultaat. Dit is hoe we te werk gaan:


Voor onze soft skill trainingen hebben we de actief leren-methode ontwikkelt. Daarmee kunnen we in korte tijd toewerken naar een hoog leerrendement.

Actief leren betekent dat de deelnemers in een training veelvuldig zélf aan de slag gaan met de materie. Onze trainers wisselen de nodige theorie daarom regelmatig af met interactieve praktijkonderdelen, zoals opdrachten, reflectie en oefeningen. Door deze manier van werken ontstaan er bij deelnemers razendsnel handvatten en inzichten, die zij vervolgens eenvoudig in hun werkleven kunnen inzetten.

Daarnaast wordt er afwisselend individueel, plenair of in subgroepen gewerkt. Dat houdt de interactie, de energie en het plezier continu op een hoog niveau. Zo wordt leren effectiever én leuker.

Offerte aanvragen

Vraag een vrijblijvende offerte aan. Je ontvangt hem binnen 48 uur in je mailbox.

Deze training in het kort

Duur: 4, 7 of 2 * 4 uur


Vanaf: €1.095,00 excl. btw


Groep: Max. 15 (meer in overleg)


Waar: Incompany, heel Nederland

Andere wensen of behoeftes?
We kunnen de training aanpassen.

Wil je samen met je collega’s aan jullie soft skills werken? Boek deze training!

Vraag via onderstaande knop een offerte aan voor deze training.
We zorgen dat de offerte binnen 48 uur in je mailbox zit.

Heb je nog vragen of wil je advies? Onze coördinatoren helpen je graag.

We hebben al 150+ klanten mogen helpen.. 😍
Zij beoordelen ons met een 8.8.

Dineke Philipse

Verenigingsmanager, CLC-Vecta

Wij boeken regelmatig soft skill trainingen voor onze leden. We werken daarvoor altijd samen met Soft Skill Trainer. Ze hebben een breed aanbod, hoge kwaliteit en goede prijsstelling.

Rian van Nuland

Medewerker HRM, Lavans

Soft Skill Trainer geeft nu al meer dan 2 jaar trainingen aan onze medewerkers. Ze communiceren altijd snel en duidelijk. Zowel voor als na de training. Dat vinden we heel prettig.

Michelle Oosthuyzen

Eigenaar, Stadsfruit

We hebben bij Soft Skill Trainer een training Complimenteren gevolgd. Onze medewerkers hebben daar ontzettend veel van op kunnen steken. Bedankt voor de leuke training!

Nancy Stevens

Teammanager, IvVW

Soft Skill Trainer faciliteert al lange tijd trainingen bij ons. Die samenwerking verloopt altijd prettig. Ze denken graag met je mee om samen de perfecte training te bedenken.

Maurits Schuijf

Founder, Shakes on Wheels

Wij zetten Soft Skill Trainer wel eens in voor onze klanten waarbij we catering verzorgen. We horen van die klanten altijd positieve geluiden als deze partij langs is geweest.

Robin van ’t Ruim

Manager, de Balie

Fijne service, snel contact en interessante trainingen. Zo zou ik onze prettige samenwerking met Soft Skill Trainer beschrijven. Bedankt tot dusver en op naar nog vele jaren!

8,6 waardering

Klanten waarderen ons met
een gemiddelde van 8,6.

150+ klanten

Onze klanten bevinden zich
verspreid door heel Nederland.

#1 trainers

We werken uitsluitend met
gespecialiseerde trainers.

Actief leren

Wij passen ‘actief leren’ toe voor
een optimaal leerrendement.

Peter Houtman

Coördinator

Heb je hulp nodig?

Hebben jij en je collega’s interesse in een van onze soft skill trainingen?
Als je contact met ons opneemt helpen we je graag.

  We zijn per mail bereikbaar op welkom@softskilltrainer.nl.
→  We zijn telefonisch bereikbaar op 030 – 227 0736.