Boek onze soft skill training

Prioriteren en plannen

Home » Alle soft skill trainingen » Training Prioriteren en plannen

Training Prioriteren en plannen

Prioriteren en plannen zijn onmisbare skills op de werkvloer. Ons werk is tegenwoordig divers, gelaagd en dynamisch: we zijn offline en online actief, overleggen met collega’s en klanten, evalueren en innoveren en bieden in crisissituaties de helpende hand. Wanneer we dan geen controle hebben over onze agenda en werkzaamheden, kan de stress én improductiviteit snel toeslaan. Gelukkig is het met de juiste planning en het stellen van prioriteiten mogelijk om de rust te bewaren en je doelen te bereiken.

Soft skill training Prioriteren en plannen: ontdek hoe je de regie (terug)neemt over jouw werkzaamheden en agenda

In de training Prioriteren en plannen leren we je hoe je deze soft skills eigen maakt. Je komt te weten waarom prioriteren en plannen zo belangrijk is op de werkvloer en je gaat aan de slag met verschillende technieken en manieren om effectief prioriteiten te stellen en daadkrachtig te plannen. Zo ben jij weer de baas over je werk, in plaats van andersom. En dat levert een hoop op. Door te plannen en prioriteren neemt de werkdruk af, terwijl je productiviteit juist toeneemt. Ook haal je veel voldoening uit je werkzaamheden waardoor je meer plezier en geluk ervaart. 

Wil jij leren om concrete prioriteiten te stellen en effectief te plannen? Dan is deze training perfect. Onder het kopje ‘Inhoud’ lees je wat je kunt verwachten.

Inhoud van de training

Hieronder geven we een indicatie van de training. De definitieve inhoud wordt afgestemd op jullie behoeften.


 • We analyseren eerst de huidige stand van zaken. In hoeverre stel je nu al prioriteiten? Hoe zit het timemanagement? Ben je tevreden over je huidige skills?
 • De theorie over prioriteren en plannen komt aan bod. Wat staat er in de boeken? Welke methodes worden aangeraden?
 • Je leert verschillende methodes om (nog) beter prioriteiten te stellen en je werk te organiseren. Je brengt deze methodes direct in de praktijk, zodat je ze meteen kunt toepassen op het werk.
 • Door te oefenen ontdek je welke methodes goed bij je passen en welke methodes je beter achterwege kunt laten.
 • Thema’s zoals werkzaamheden kwalificeren en delegeren, omgaan met urgentie, verwachtingsmanagement en het behalen van deadlines komen aan bod.
 • We behandelen persoonlijke eigenschappen, zoals assertiviteit en effectief communiceren, die jou kunnen helpen bij het stellen van prioriteiten en het plannen van je werk.
 • We geven je duidelijke handvatten zodat je weer de volledige controle krijgt over je planning en prioriteiten.
Resultaten van de training

We gaan in deze training werken aan de volgende resultaten.


 • Je leert waarom het zo belangrijk en nuttig is om prioriteiten te stellen en te plannen.
 • Je komt erachter welk methodes op het vlak van prioriteren en planning het meest geschikt zijn en hoe je ze kunt toepassen.
 • Je ontdekt de persoonlijke eigenschappen en vaardigheden die ervoor zorgen dat je nog concreter kan prioriteiten en in een handomdraai je agenda efficiënter kunt plannen.
 • Je wordt weer de baas over jouw planning, zodat je met meer rust en plezier aan de slag gaat.
 • Je merkt dat je productiviteit toeneemt, je zelfvertrouwen groeit en je meer werkgeluk ervaart.
Investering en proces

Hebben jullie andere behoeftes of een afwijkende groep deelnemers? We bespreken de mogelijkheden graag.


DuurInvesteringGroepsgrootte
4 uur€1.095,00 ex. btwMax. 15 (Meer in overleg)
7 uur€1.995,00 ex. btw Max. 15 (Meer in overleg)
2 * 4 uur€2.295,00 ex. btwMax. 15 (Meer in overleg)
3 * 4 uur€3.295,00 ex. btwMax. 15 (Meer in overleg)

Proces voor de training

Voor het slagen van de training is het belangrijk dat de inhoud zo goed mogelijk aansluit op jullie behoefte. Om de inhoud af te stemmen doorlopen we op voorhand een aantal belangrijke stappen:

 1. Ndat we je aanvraag hebben ontvangen plannen we een gesprek in. Dit kan digitaal of face to face zijn. Dat gesprek is ter kennismaking én om meer over de aanvraag te horen. Na het gesprek ontvang je van ons een vrijblijvende offerte.
 2. Gaan we samenwerken? Wat leuk! We sturen je dan een digitaal inventarisatieformulier toe, zodat we nog meer te weten komen over jullie situatie en behoeftes.
 3. Op basis van alle input stemmen we de inhoud van de training af op jullie wensen. Je ontvangt van ons een concept programma en alle facilitaire informatie. We nodigen je uit om hier feedback op te geven.
 4. Is het programma akkoord? Dan is het proces voorafgaand aan de training afgerond. Op de dag zelf is onze trainer ruim op tijd aanwezig om op te bouwen en voor te bereiden.
Werkwijze: actief leren

De werkwijze tijdens een training is essentieel voor het resultaat. Dit is hoe we te werk gaan:


Voor onze soft skill trainingen hebben we de actief leren-methode ontwikkelt. Daarmee kunnen we in korte tijd toewerken naar een hoog leerrendement.

Actief leren betekent dat de deelnemers in een training veelvuldig zélf aan de slag gaan met de materie. Onze trainers wisselen de nodige theorie daarom regelmatig af met interactieve praktijkonderdelen, zoals opdrachten, reflectie en oefeningen. Door deze manier van werken ontstaan er bij deelnemers razendsnel handvatten en inzichten, die zij vervolgens eenvoudig in hun werkleven kunnen inzetten.

Daarnaast wordt er afwisselend individueel, plenair of in subgroepen gewerkt. Dat houdt de interactie, de energie en het plezier continu op een hoog niveau. Zo wordt leren effectiever én leuker.

Offerte aanvragen

Vraag een vrijblijvende offerte aan. Je ontvangt hem binnen 48 uur in je mailbox.

Deze training in het kort

Duur: 4, 7 of 2 * 4 uur


Vanaf: €1.095,00 excl. btw


Groep: Max. 15 (meer in overleg)


Waar: Incompany, heel Nederland

Andere wensen of behoeftes?
We kunnen de training aanpassen.

Wil je samen met je collega’s aan jullie soft skills werken? Boek deze training!

Vraag via onderstaande knop een offerte aan voor deze training.
We zorgen dat de offerte binnen 48 uur in je mailbox zit.

Heb je nog vragen of wil je advies? Onze coördinatoren helpen je graag.

We hebben al 150+ klanten mogen helpen.. 😍
Zij beoordelen ons met een 8.8.

Dineke Philipse

Verenigingsmanager, CLC-Vecta

Wij boeken regelmatig soft skill trainingen voor onze leden. We werken daarvoor altijd samen met Soft Skill Trainer. Ze hebben een breed aanbod, hoge kwaliteit en goede prijsstelling.

Rian van Nuland

Medewerker HRM, Lavans

Soft Skill Trainer geeft nu al meer dan 2 jaar trainingen aan onze medewerkers. Ze communiceren altijd snel en duidelijk. Zowel voor als na de training. Dat vinden we heel prettig.

Michelle Oosthuyzen

Eigenaar, Stadsfruit

We hebben bij Soft Skill Trainer een training Complimenteren gevolgd. Onze medewerkers hebben daar ontzettend veel van op kunnen steken. Bedankt voor de leuke training!

Nancy Stevens

Teammanager, IvVW

Soft Skill Trainer faciliteert al lange tijd trainingen bij ons. Die samenwerking verloopt altijd prettig. Ze denken graag met je mee om samen de perfecte training te bedenken.

Maurits Schuijf

Founder, Shakes on Wheels

Wij zetten Soft Skill Trainer wel eens in voor onze klanten waarbij we catering verzorgen. We horen van die klanten altijd positieve geluiden als deze partij langs is geweest.

Robin van ’t Ruim

Manager, de Balie

Fijne service, snel contact en interessante trainingen. Zo zou ik onze prettige samenwerking met Soft Skill Trainer beschrijven. Bedankt tot dusver en op naar nog vele jaren!

8,6 waardering

Klanten waarderen ons met
een gemiddelde van 8,6.

150+ klanten

Onze klanten bevinden zich
verspreid door heel Nederland.

#1 trainers

We werken uitsluitend met
gespecialiseerde trainers.

Actief leren

Wij passen ‘actief leren’ toe voor
een optimaal leerrendement.

Peter Houtman

Coördinator

Heb je hulp nodig?

Hebben jij en je collega’s interesse in een van onze soft skill trainingen?
Als je contact met ons opneemt helpen we je graag.

  We zijn per mail bereikbaar op welkom@softskilltrainer.nl.
→  We zijn telefonisch bereikbaar op 030 – 227 0736.