Chat with us, powered by LiveChat

Boek onze soft skill training

Training ontwikkeling en geven

Home » Alle soft skill trainingen » Training Training ontwikkelen en geven

Training Training ontwikkelen en geven

Je bent gevraagd om een training op te zetten. Spannend, want hoe pak je dat aan? Deelnemers zijn natuurlijk pas tevreden als zij daadwerkelijk met concreet leerrendement de ruimte verlaten. Ze willen echte impact ervaren van de training. En de sleutel daarvan heb jij als trainer in handen. Dat is best een uitdaging, want trainingen ontwikkelen en geven is een vak apart. In deze training leren we je de nodige skills om dit goed te kunnen doen.

Soft skill training over trainingen ontwikkelen en geven: Een goed voorbereide, logische training zorgt ervoor dat de deelnemers optimaal kunnen leren

Een goede effectieve training valt of staat met een duidelijke opzet en sterke inhoud. Alleen met een zorgvuldige voorbereiding ga je het leerrendement halen dat je als trainer graag wil. We leren je daarom de juiste onderwerpen te selecteren, een goede structuur neer te zetten en een prettig tempo te hanteren. En daarnaast draait het voor een groot gedeelte om jouw houding, gedrag en communicatie. We laten je daarom zien hoe je jouw eigen training het beste kan geven aan de deelnemers. Zodat zij optimaal kunnen profiteren van jouw kennis. Het resultaat? Je bent in staat om vanuit vertrouwen en regie, krachtige trainingen te geven aan anderen.

Willen jij en je collega’s leren om trainingen te ontwikkelen en te geven? Dan is deze training uitermate geschikt. Onder het kopje ‘Inhoud’ vertellen we je precies wat er aan bod komt.

Inhoud van de training

Hieronder geven we een indicatie van de training. De definitieve inhoud wordt afgestemd op jullie behoeften.


 • We behandelen hoe je een training optimaal kan voorbereiden. Welke zaken moet je allemaal regelen in het voortraject?
 • We behandelen de onderwerpenselectie en structuur, zodat je de inhoud van de training interessant kan maken voor jouw groep deelnemers.
 • We delen de succesfactoren van een training, zodat je met alle aspecten rekening kan houden.
 • We zoomen in op thema’s als planning, time management, back-up programma’s en bruggen bouwen. Daarmee leer je alle skills die je nodig hebt voor een effectieve training.
 • We leren je vaardigheden om de training die je zelf ontwikkelt hebt ook effectief te kunnen geven. Hoe pak je dat precies aan?
 • We geven je tips en trucs voor de fase na de training. Hierin kan je namelijk feedback ophalen om jouw training in de toekomst nog effectiever te maken.

Naast deze onderwerpen heeft de training een aantal vaste blokken, zoals een plenaire opening, veel voor praktijkoefeningen, een Q&A en een afsluiting. Daartussen zijn er voldoende pauzes.

Resultaten van de training

We gaan in deze training werken aan de volgende resultaten.


 • Je bent in staat om een effectieve training te ontwikkelen, die voldoende uitdagend is qua onderwerpen, niveau en structuur.
 • Je hebt skills opgedaan op het gebied van planning, time management, back-up programma’s en bruggen bouwen.
 • Je weet precies hoe je de training die je hebt ontwikkelt ook effectief zelf kan geven.
 • Je bent in staat om op een effectieve manier feedback te verzamelen om jouw training in de toekomst verder aan te kunnen scherpen.
 • Je kan na de training vol zelfvertrouwen kwalitatieve, uitdagende trainingen ontwikkelen en geven om jouw kennis over te brengen op collega’s.
Investering en proces

Hebben jullie andere behoeftes of een afwijkende groep deelnemers? We bespreken de mogelijkheden graag.


DuurInvesteringGroepsgrootte
4 uur€1.095,00 ex. btwMax. 15 (Meer in overleg)
7 uur€1.995,00 ex. btw Max. 15 (Meer in overleg)
2 x 4 uur€2.295,00 ex. btwMax. 15 (Meer in overleg)
3 x 4 uur€3.295,00 ex. btwMax. 15 (Meer in overleg)

Proces voor de training

Voor het slagen van de training is het belangrijk dat de inhoud zo goed mogelijk aansluit op jullie behoefte. Om de inhoud af te stemmen doorlopen we op voorhand een aantal belangrijke stappen:

 1. Ndat we je aanvraag hebben ontvangen plannen we een gesprek in. Dit kan digitaal of face to face zijn. Dat gesprek is ter kennismaking én om meer over de aanvraag te horen. Na het gesprek ontvang je van ons een vrijblijvende offerte.
 2. Gaan we samenwerken? Wat leuk! We sturen je dan een digitaal inventarisatieformulier toe, zodat we nog meer te weten komen over jullie situatie en behoeftes.
 3. Op basis van alle input stemmen we de inhoud van de training af op jullie wensen. Je ontvangt van ons een concept programma en alle facilitaire informatie. We nodigen je uit om hier feedback op te geven.
 4. Is het programma akkoord? Dan is het proces voorafgaand aan de training afgerond. Op de dag zelf is onze trainer ruim op tijd aanwezig om op te bouwen en voor te bereiden.
Over de trainer

Deze soft skill training wordt gefaciliteerd door een van onze gespecialiseerde trainers.


We werken bij Soft Skill Trainer met meer dan 20 ervaren trainers, ieder binnen zijn of haar eigen focusgebied. Voordat de training staat ingepland zal je kennis maken met de trainer die jullie training verzorgt. Zo weten we zeker dat hij of zij op de hoogte is van alle ins & outs over jullie context, situatie en leerbehoefte.

Een selectie van onze trainers vind je hieronder. Wil je alle trainers zien? Bekijk dan dan onze Over ons pagina.

Werkwijze: actief leren

De werkwijze tijdens een training is essentieel voor het resultaat. Dit is hoe we te werk gaan:


Voor onze soft skill trainingen hebben we de actief leren-methode ontwikkelt. Daarmee kunnen we in korte tijd toewerken naar een hoog leerrendement.

Actief leren betekent dat de deelnemers in een training veelvuldig zélf aan de slag gaan met de materie. Onze trainers wisselen de nodige theorie daarom regelmatig af met interactieve praktijkonderdelen, zoals opdrachten, reflectie en oefeningen. Door deze manier van werken ontstaan er bij deelnemers razendsnel handvatten en inzichten, die zij vervolgens eenvoudig in hun werkleven kunnen inzetten.

Daarnaast wordt er afwisselend individueel, plenair of in subgroepen gewerkt. Dat houdt de interactie, de energie en het plezier continu op een hoog niveau. Zo wordt leren effectiever én leuker.

Offerte aanvragen

Vraag een vrijblijvende offerte aan. Je ontvangt hem binnen 48 uur in je mailbox.

Deze training in het kort

Duur: 4, 7, 2×4 of 3×4 uur


Vanaf: €1.095,00 excl. btw


Groep: Max. 15 (meer in overleg)


Waar: Incompany, heel Nederland

Andere wensen of behoeftes?
We kunnen de training aanpassen.

Wil je samen met je collega’s aan jullie soft skills werken? Boek deze training!

Vraag via onderstaande knop een offerte aan voor deze training.
We zorgen dat de offerte binnen 48 uur in je mailbox zit.

Heb je nog vragen of wil je advies? Onze coördinatoren helpen je graag.

We hebben al 150+ klanten mogen helpen.. 😍
Zij beoordelen ons met een 8.8.

Dineke Philipse

Verenigingsmanager, CLC-Vecta

Wij boeken regelmatig soft skill trainingen voor onze leden. We werken daarvoor altijd samen met Soft Skill Trainer. Ze hebben een breed aanbod, hoge kwaliteit en goede prijsstelling.

Rian van Nuland

Medewerker HRM, Lavans

Soft Skill Trainer geeft nu al meer dan 2 jaar trainingen aan onze medewerkers. Ze communiceren altijd snel en duidelijk. Zowel voor als na de training. Dat vinden we heel prettig.

Michelle Oosthuyzen

Eigenaar, Stadsfruit

We hebben bij Soft Skill Trainer een training Complimenteren gevolgd. Onze medewerkers hebben daar ontzettend veel van op kunnen steken. Bedankt voor de leuke training!

Nancy Stevens

Teammanager, IvVW

Soft Skill Trainer faciliteert al lange tijd trainingen bij ons. Die samenwerking verloopt altijd prettig. Ze denken graag met je mee om samen de perfecte training te bedenken.

Maurits Schuijf

Founder, Shakes on Wheels

Wij zetten Soft Skill Trainer wel eens in voor onze klanten waarbij we catering verzorgen. We horen van die klanten altijd positieve geluiden als deze partij langs is geweest.

Robin van ’t Ruim

Manager, de Balie

Fijne service, snel contact en interessante trainingen. Zo zou ik onze prettige samenwerking met Soft Skill Trainer beschrijven. Bedankt tot dusver en op naar nog vele jaren!

8,6 waardering

Klanten waarderen ons met
een gemiddelde van 8,6.

150+ klanten

Onze klanten bevinden zich
verspreid door heel Nederland.

#1 trainers

We werken uitsluitend met
gespecialiseerde trainers.

Actief leren

Wij passen ‘actief leren’ toe voor
een optimaal leerrendement.

Peter Houtman

Coördinator

Heb je hulp nodig?

Hebben jij en je collega’s interesse in een van onze soft skill trainingen?
Als je contact met ons opneemt helpen we je graag.

  We zijn per mail bereikbaar op welkom@softskilltrainer.nl.
→  We zijn telefonisch bereikbaar op 030 – 227 0736.