Home » Soft skills op het gebied van persoonlijke effectiviteit
Persoonlijk effectiviteit en soft skills

Soft skills op het gebied van persoonlijke effectiviteit

Tags: | ⏱ Leestijd: 4 minuten

Persoonlijke effectiviteit gaat in essentie om het verbeteren van de verhouding tussen je input en output. Werk je hard, maar krijg je maar weinig gedaan? Dan is je persoonlijke efficiëntie waarschijnlijk nog niet wat het zijn moet. Maar geen zorgen, want alles valt te leren. En efficiëntie is daar geen uitzondering op.

Soft skills die je helpen om je persoonlijke effectiviteit te vergroten staan in het teken van jouw werkwijze én jouw mindset ten opzichte van je werk en de taken die je moet uitvoeren. Denk eens aan thema’s als assertiviteit, ‘nee’ durven zeggen, jouw omgang met tijd en jouw stressgevoeligheid. Investeer je in deze gebieden? Dan zal je merken dat je prestaties aanzienlijk zullen verbeteren, terwijl je met meer rust en plezier werkt. Hoe fijn is dat?

Waarom soft skills voor persoonlijke effectiviteit belangrijk zijn

Het verbeteren van je persoonlijke effectiviteit helpt je kort gezegd om je werk efficiënter uit te voeren. Je krijgt meer gedaan in minder tijd én de kwaliteit van je werk ligt doorgaans hoger. Dat is iets wat je als individu vaak nastreeft. En naast de medewerker profiteert ook het team én de organisatie ervan.

Werken aan soft skills is intensief

Werken aan soft skills op het gebied van persoonlijke effectiviteit kan intensief zijn. Het is bij soft skill trainingen namelijk nodig om kritisch te zijn op de manier waarop je nu werkt. Want alleen op die manier kan je verbeteringen aanbrengen in jouw doen en laten, zodat je het beste uit jezelf kunt halen.Dat kan soms best confronterend zijn.

En daarnaast is een training van zichzelf al iets waar je de nodige tijd, moeite en energie in zal moeten steken. Want alleen door betrokken te zijn bij het leerproces zorg je dat je jezelf optimaal ontwikkelt. En geloof ons: je krijgt er geen spijt van. Want het ontwikkelen van je soft skills op het gebied van persoonlijke effectiviteit levert je veel op. Je vergroot daarmee je professionele waarde en verbetert je prestaties. En tegelijkertijd reduceer je gevoelens van stress en onrust. Een echte win/win dus.

Soft skills waarmee jij je persoonlijke effectiviteit verbetert

Er zijn ontzettend veel soft skills waaraan je kunt werken als je jouw persoonlijke effectiviteit wil optimaliseren. Maar ondanks de vele mogelijkheden zijn er een aantal soft skills die regelmatig naar voren komen als we specifiek naar persoonlijke effectiviteit kijken.

Stressbestendigheid

Word je opgejaagd door stress, deadlines en targets? Weet je maar moeilijk rust te vinden tussen de werkzaamheden door en merk je dat je daardoor minder voor elkaar krijgt? Dan is het tijd om te werken aan de soft skill ‘stressbestendigheid’. Skills op het gebied van stress, ontspanning en relativeren helpen je om af en toe de druk van de ketel te halen. Zodat je output niet lijdt onder de stress van dat moment.

Multitasken

Multitasken lijkt een van de belangrijkste soft skills van dit moment. We krijgen het steeds drukker, de prikkels nemen toe en er moet steeds meer op een dag gebeuren. En met multitasken bedoelen we niet dat je meerdere dingen tegelijk moet doen, maar wel dat je meerdere balletjes in de lucht moet kunnen houden. Goed plannen en organiseren komen hierbij ook om de hoek kijken. Door goed te multitasken haal je deadlines, krijg je veel gedaan en houdt je jouw stakeholders tevreden.

Vergaderen

Vergaderen kan helaas energieslurpend en tijdrovend zijn. En de waarheid is dat we dit bij veel organisaties zien gebeuren. Werk je aan de soft skill ‘effectief vergaderen’? Dan leer je hoe het ook anders kan. Ben je goed in vergaderen? Dan geef je een duidelijke structuur aan, kan je samenvatten, durf je besluiten te nemen en kan je de regiepakken. Hoe leuk en waardevol zou vergaderen zijn als er meer mensen zijn met deze soft skill?

Merk je dat jullie team hier ook moeite mee heeft? Bekijk onze training Effectief vergaderen dan eens.

Timemanagement

Timemanagement is een soft skill waar je altijd, in elke situatie profijt van zal hebben. Want de huidige tendens is dat iedereen tijd te kort komt. Overwerken gebeurd regelmatig, stress van niet afgeronde taken ligt op de loer en er lijken structureel te weinig uren in een dag te zitten. Op dat soort momenten kan je je afvagen of je de tijd die je had wel goed hebt ingedeeld. En dat is erg belangrijk, want structureel tijd te kort hebben is slecht voor je moraal, prestaties en gezondheid. Werken aan de soft skill Timemanagement helpt je om in te zien hoe je meer werk verzet door effectiever met de tijd om te gaan.

Assertiviteit

Assertiviteit heeft alles te maken met voor jezelf op durven komen. Maar bijvoorbeeld ook met het aan durven dragen van ideeën en meningen.  Je komt op een tactvolle manier op voor je eigen belangen. Als je werkt aan je assertiviteit merk je dat je je sterker voelt. Je wint aan zelfvertrouwen en durft daarom je grenzen beter aan te geven. Heel concreet: als jouw collega om 5 voor 5 vraagt of je nog werk kan overnemen, leert assertiviteit je dat ‘nee’ ook een antwoord mag zijn. Dat scheelt je een hoop stress en workload. Is assertief handelen bij jullie in de organisatie belangrijk? Dan is de soft skill training Assertief handelen iets voor jullie.

De rol van Soft Skill Trainer

Wij zijn Soft Skill Trainer. De grootste aanbieder van incompany soft skill trainingen. Met meer dan 25 verschillende trainingen helpen we werknemers bij de ontwikkeling van hun soft skills. Dat doen we voor organisaties door heel Nederland.

Willen jullie specifiek aan de slag met het verbeteren van jullie persoonlijke effectiviteit? Dan helpen we jullie graag bij dat leerproces. Met meer dan 10 verschillende incompany trainingen op het gebied van persoonlijke effectiviteit hebben we altijd een passende training voor jullie.

Actief leren voor het hoogste leerrendement

In onze soft skill trainingen maken we gebruik van onze ‘actief leren’-methode. Dat betekent dat we de theorie veelvuldig afwisselen met praktijkelementen, zoals opdrachten, rollenspellen en verschillende oefeningen. Zo ontstaan direct inzichten en krijg je de nieuwe kennis en kunde razendsnel onder de knie.

Hebben jij en je collega’s interesse in een incompany soft skill training? Neem dan gerust contact met ons op. We denken graag met je mee over de beste invulling voor jullie leerbehoefte.

Categorieën

Onze laatste artikelen

We publiceren regelmatig nieuwe artikelen over soft skills, trainingen en werk in het algemeen.

Wat zijn soft skills eigenlijk precies?

Wat zijn soft skills eigenlijk precies?

Soft skills zijn intermenselijke vaardigheden, karaktertrekken of specifieke eigenschappen. Ze hebben in ieder geval altijd met mensen te maken. Niet voor niets worden soft skills ook wel eens 'people skills' of 'personal skills' genoemd. Maar welke naam je...

8,6 waardering

Klanten waarderen ons met
een gemiddelde van 8,6.

150+ klanten

Onze klanten bevinden zich
verspreid door heel Nederland.

#1 trainers

We werken uitsluitend met
gespecialiseerde trainers.

Actief leren

Wij passen ‘actief leren’ toe voor
een optimaal leerrendement.

We hebben al 150+ klanten mogen helpen.. 😍
Zij beoordelen ons met een 8.8.

Dineke Philipse

Verenigingsmanager, CLC-Vecta

Wij boeken regelmatig soft skill trainingen voor onze leden. We werken daarvoor altijd samen met Soft Skill Trainer. Ze hebben een breed aanbod, hoge kwaliteit en goede prijsstelling.

Rian van Nuland

Medewerker HRM, Lavans

Soft Skill Trainer geeft nu al meer dan 2 jaar trainingen aan onze medewerkers. Ze communiceren altijd snel en duidelijk. Zowel voor als na de training. Dat vinden we heel prettig.

Michelle Oosthuyzen

Eigenaar, Stadsfruit

We hebben bij Soft Skill Trainer een training Complimenteren gevolgd. Onze medewerkers hebben daar ontzettend veel van op kunnen steken. Bedankt voor de leuke training!

Nancy Stevens

Teammanager, IvVW

Soft Skill Trainer faciliteert al lange tijd trainingen bij ons. Die samenwerking verloopt altijd prettig. Ze denken graag met je mee om samen de perfecte training te bedenken.

Maurits Schuijf

Founder, Shakes on Wheels

Wij zetten Soft Skill Trainer wel eens in voor onze klanten waarbij we catering verzorgen. We horen van die klanten altijd positieve geluiden als deze partij langs is geweest.

Robin van ‘t Ruim

Manager, de Balie

Fijne service, snel contact en interessante trainingen. Zo zou ik onze prettige samenwerking met Soft Skill Trainer beschrijven. Bedankt tot dusver en op naar nog vele jaren!

Peter Houtman

Coördinator

Heb je hulp nodig?

Hebben jij en je collega’s interesse in een van onze soft skill trainingen?
Als je contact met ons opneemt helpen we je graag.

  We zijn per mail bereikbaar op welkom@softskilltrainer.nl.
→  We zijn telefonisch bereikbaar op 030 – 227 0736.